O balena esuata in Franta risca sa explodeze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O balena de 20 de tone si peste 15 metri lungime a esuat saptamana trecuta pe o plaja din Camargue (sudul-estul Frantei), iar autoritatile nu stiu ce sa faca cu ea. Balena a murit la ciocnirea de un vapor, informeaza site-ul Metronews.fr citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, desi regula generala prevede ca balena sa fie aruncata inapoi in apa, in acest caz procedura este considerata riscanta din cauza fragilitatii cadavrului, in stare avansata de descompunere. Cea mai potrivita metoda ar fi transarea pe loc a balenei si ridicarea bucatilor cu o macara. Exista insa un pericol: fiindca balena este plina de gaze, ea ar putea exploda.

Ca efect al caldurii, „unele bacterii ar putea iesi din corp si, mai presus de toate, exista riscul unei explozii”, a declarat in Midi Libre Anais Cheiron din cadrul rezervatiei Camargue.

In aprilie 2013, autoritatile din Terra Nova (Canada) au avut aceeasi problema, iar in noiembrie 2013 o balena esuata pe o plaja din insulele Feroe a explodat.

Curiosii veniti sa vada balena ar trebui, prin urmare, sa se gandeasca de doua ori inainte sa se apropie de ea, cu atat mai mult cu cat animalul a inceput sa degaje un miros patrunzator. Autoritatile au instituit un perimetru de siguranta in jurul balenei, incheie Metronews.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CcD-YNlkMPY[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2