O banana lipita cu banda adeziva, vanduta cu 120.000 de dolari la un targ de arta din Miami

O banana lipita cu banda adeziva pe un perete a fost vanduta in aceasta saptamana pentru suma de 120.000 de dolari la targul de arta Art Basel din Miami Beach, potrivit site-ului specializat in piata de arta Artnet, care a precizat ca doua dintre cele trei exponate s-au vandut deja, ultima fiind disponibila la pretul de 150.000 de dolari, informeaza joi CNN, transmite AGERPRES.

Lucrarea, care ii apartine lui Maurizio Cattelan, a fost prezentata de Galeria de Arta contemporana Perrotin, infiintata la Paris, care colaboreaza de mult timp cu artistul italian.

Acesta este prima contributie a artistului Maurizio Cattelan la un targ de arta in 15 ani, a precizat galeria.

Denumita ”Comedian”, opera de arta este o banana cumparata de la un magazin alimentar din Miami care a fost lipita de un perete cu banda adeziva. Au existat trei exponate de acest fel, a precizat galeria, toate fiind puse in vanzare.

Potentialii cumparatori nu au primit instructiuni clare despre ce ar trebui sa faca daca bananele incep sa se strice.

Potrivit unui comunicat de presa al Galeriei Perrotin, artistul a venit prima data cu aceasta idee in urma cu un an.

”Pe atunci, Cattelan se gandea la o sculptura de forma unei banane”, se arata in comunicat. ”De fiecare data cand calatorea, aducea cu el o banana si o agata in camera sa de hotel pentru a gasi inspiratie. A facut mai multe modele: mai intai in rasina, apoi in bronz si pictura in bronz, inainte de a reveni, in final, la ideea initiala a unei banane reale”, a precizat galeria.

Artistul italian Maurizio Cattelan este cunoscut pentru sculpturile sale mai putin obisnuite. Una dintre lucrarile sale de arta – un vas de toaleta din aur de 18 carate, in valoare de circa 6 milioane de dolari – a tinut prima pagina a ziarelor in septembrie, cand a fost smulsa dintr-un perete si furata din Palatul Bleinheim din Anglia unde era expusa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1