O bautura gazoasa pe zi ar putea grabi imbatranirea celulelor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Consumul zilnic de bauturi gazoase ar putea grabi imbatranirea celulelor, arata un studiu realizat de cercetatori americani si publicat in American Journal of Public Health. Oamenii de stiinta au studiat consumul de bauturi gazoase si indulcite la peste 5.000 de adulti intre 20 si 65 de ani.

Se stie ca astfel de bauturi favorizeaza diabetul si obezitatea si, potrivit studiului american, ele ar accelera si imbatranirea celulelor. Cercetatorii au analizat consumul fiecareia din cele 5.309 persoane si reactiile bauturilor asupra ADN-ului si a globulelor albe. Rezultatul a fost ca telomerii (‘dopurile’ de protectie ale ADN-ului de la extremitatea cromozomilor), considerati cheia opririi procesului de imbatranire, sunt mai scurti la consumatorii de bauturi gazoase, mentioneaza lci.tf1.fr citat de Agerpres, care preia date din studiu.

Potrivit cercetatorilor, este suficienta o sticla de 35 cl pentru a influenta dezvoltarea celulelor. Exista ‘o legatura intre consumul de bauturi gazoase si accelerarea imbatranirii celulelor, independent de cresterea in greutate’, spune Elissa Epel, profesor la Universitatea California.

Accelerarea imbatranirii poate atinge in medie 4,6 ani. ‘Daca observam ca bauturile gazoase duc la scurtarea telomerilor la adulti, ganditi-va la ce inseamna acest lucru la copiii nostri’, a mai spus Elissa Epel, citata de lci.tf1.fr.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *