O bomba din Al Doilea Razboi Mondial, descoperita la Londra

home camp2
home camp2
home camp2

bombaO bomba din Al Doilea Razboi Mondial a fost descoperita luni pe un santier in cartierul Bermondsey din sud-estul Londrei, provocand evacuarea a doua scoli si sute de persoane, potrivit autoritatilor locale, relateaza AFP citata de Agerpres.

Bomba de 1,5 metri lungime si cantarind 455 de kilograme se afla de 70 de ani sub un azil de batrani in acest cartier dens populat din capitala britanica.

Intre 300 si 400 de apartamente si magazine, situate in perimetrul de securitate de 400 de metri stabilit de politie in jurul locului unde a fost descoperita bomba, au fost evacuate precum si doua scoli, au declarat pe site-ul lor autoritatile locale din Southwark.

“Este o bomba germana din Al Doilea Razboi Mondial”, a confirmat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii, adaugand ca expertii in deminare vor continua sa lucreze acolo marti.

Descoperirile de bombe neexplodate datand din Al Doilea Razboi Mondial nu sunt rare la Londra, bombardata intens intre 1940 si 1941 in timpul Blitz-ului (atacul aerian german impotriva Regatului Unit n.r.).

Pompierii capitalei au anuntat ca alte sapte bombe au fost descoperite intre 2009 si 2014 si cinci grenade de mana dintre care niciuna nu a explodat.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *