O centrala nucleara din Germania va fi inchisa temporar din cauza caldurii

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
A long time exposure picture shows the nuclear power plant in Grohnde, Germany, March 5, 2013. Picture taken March 5, 2013. REUTERS/Fabian Bimmer

O centrala nucleara din orasul Grohnde va fi inchisa vineri dupa-amiaza din cauza faptului ca apa raului Weser din apropiere este prea calda, informeaza dpa, transmite AGERPRES.

Temperatura apei raului ar urma sa depaseasca 26 de grade Celsius vineri dupa-amiaza, a declarat joi o purtatoare de cuvant a Ministerului Mediului din landul Saxonia Inferioara.

Pentru a proteja ecosistemul raului, centrala nu mai trebuie sa evacueze apa calda in Weser odata ce aceasta temperatura a fost atinsa, a adaugat ea.

Imediat ce apa raului Weser se va mai raci, centrala nucleara isi va relua operatiunile ca de obicei, a anuntat operatorul Preussen Elektra. Se anticipeaza ca acest lucru se va petrece duminica.

Apa din rau este folosita la Grohnde pentru a raci reactorul nuclear, dupa care este evacuata din nou in rau. Din cauza nivelului scazut al apei din prezent, aceasta se incalzeste mai repede decat de obicei.

Centrala nucleara din Lingen din apropiere, aflata tot in Saxonia inferioara, nu va trebui sa fie inchisa, a spus purtatoarea de cuvant.

Apa din raul Ems, care raceste reactorul din Lingen, este evacuata intr-un tanc separat pentru a se raci mai intai, inainte de a fi pompata inapoi in rau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1