O delegatie din Maramures a fost prezenta in Capitala pentru implementarea noilor prevederi legislative privind gestionarea deseurilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La Bucuresti, in intervalul 4 – 5 noiembrie 2019, s-a desfasurat seminarul ”Proceduri de lucru ADI, modalitatea de implementare a noilor prevederi legislative privind gestionarea deseurilor municipiale”. Discutiile, la care au fost prezenti reprezentanti ai consiliilor judetene si ai ADI din intreaga tara, au vizat in special problemele pe care le presupune responsabilitatea monitorizarii sistemelor de management integrat al deseurilor. S-au luat de asemenea, in discutie, categoriile de proceduri generale si modalitatile de adaptare a procedurilor standard.

Din partea Consiliului Judetean Maramures au fost prezenti la seminar Claudia-Maria Breban – director al Directiei de Dezvoltare si Implementare Proiecte si Dumitru Dumuta – administrator public.

Claudia-Maria Breban, manager proiect Sistem de Managment Integrat al Deseurilor in judetul Maramures: ”Potrivit angajamentelor luate in fata Comisiei Europene, Romania trebuie sa intreprinda toate masurile necesare implementarii unor instrumente economice in domeniul gestionarii deseurilor. Prin urmare, in cadrul intalnirii s-au discutat propunerile de proceduri care trebuie sa fie unitare la nivelul tuturor consiliilor judetene si ADI-urilor. De asemenea, s-a discutat sistuatia Sistemului de Management Integrat al Deseurilor la nivelul judetelor si problemele specifice pe care le presupune implementarea acestora. Problemele cele mai frecvente sunt cele legate de operare.”

Asimilarea si respectare procedurilor reprezinta elemente obligatorii si relevante in activitatea oricarei entitati care se ocupa de gestionarea sistemelor de management integrat al deseurilor. Acestea se strctureaza pe mai multe nivele, de la categoriile de proceduri administrative de achizitii si procedurile standard de organizare si functionare, pana la procedurile standard privind circuitul documentelor si procedurile de arhivare.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole