O delegatie a Parlamentului European a efectuat o vizita in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

O delegatie a Parlamentului European a ajuns, in seara zilei de miercuri, 20 septembrie, in Maramures. Anterior au fost efectuate vizite la la Salina Turda dar si la obiective importante din Cluj. La invitatia primarului Gabriela Tulbure, prima oprire a reprezentantilor PE in judetul nostru a avut loc la Seini, unde au vizitat statia de biogaz. Seara s-a incheiat cu o intalnire la care au fost invitati sa participe oameni de afaceri din Maramures.

In cursul diminetii de joi, 21 septembrie, Viorica Dancila, europarlamentar, membru in Comisia REGI S&D, alaturi de eurodeputatul Constanze Krehl, coordonatorul Grupului Socialistilor in Comisia REGI din Parlamentul European, europarlamentarul german Kerstin Westphal, membra in Comisia REGI si Rasa Rudzkyte, (Lituania), administrator in cadrul secretariatului REGI S&D au facut o vizita de lucru in cabinetului presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Vizita oficiala a coincis si cu prezenta in Maramures a ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, sosit in judet pentru dezbaterea publica pe Legea Turismului. Au fost prezenti si prefectul de Maramures, Vasile Moldovan, subprefectul Alexandru Cosma, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Doru Dancus, primarul orasului Seini, Gabriela Tulbure, inspectorul scolar general, Ana Moldovan, consilierul judetean Liliana Moga, inspectorul scolar pe proiecte cu finanatare europeana, Adriana Mester, dar si administratorul firmei Micral Expert, Crina Chilat.

Eurodeputatul Viorica Dancila a subliniat faptul ca, in aceasta vizita in Cluj si Maramures a insistat sa ii fie alaturi si Constanze Krehl, europarlamentar german, care se afla din anul 1991 in Parlamentul European si are un cuvant greu de spus in cadrul Grupului Socialistilor in Comisia REGI.

”Am insistat sa vina colegele mele cu mine pentru a le arata frumusetile acestor locuri si, totodata, sa cream o legatura intre Maramures si o regiune din Germania. Consider ca, dincolo de proiectele europene ar fi benefica o prietenie intre regiuni. Sa tinem cont de faptul ca, in Maramures traiesc etnici germani, motiv pentru care ne putem gandi la proiecte comune legate de sanatate, cultura, sport etc. Si este important ca, la nivelul Parlamentului European, sa nu militam doar noi pentru Romania, ci si colegii eurodeputati, care au avut ocazia sa vada aceste zone speciale”, a declarat europarlamentarul Viorica Dancila.

Presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea a intarit spusele europarlamentarului roman, aratand ca, in ultima perioada, judetul Maramures a incercat sa faca cat mai multe parteneriate, protocoale si infratiri cu diverse regiuni din Europa. ”Ne intereseaza in mod deosebit sa ne infratim cu o regiune din Germania. Am promovat foarte mult Maramuresul si la targurile de turism de la Berlin si o infratire cu o comunitate din Germania ar fi benefica pentru noi”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.

Eurodeputatul Constanze Krehl, coordonatorul Grupului Socialistilor in Comisia REGI din Parlamentul European s-a declarat placut surprinsa atat de regiune, cat si de primirea calduroasa de care a avut parte in Cluj si in Maramures.

”Sunt convinsa ca voi gasi o regiune germana care sa doreasca sa se infrateasca cu Maramuresul, pe mine m-ati cucerit prin caldura oamenilor si tot ce am vazut aici. Intre Romania si Germania au existat mereu legaturi si parteneriate puternice, pe care dorim sa le fructificam si in continuare. In ceea ce priveste politica de coeziune, Romania este un contributor net si de aceea avem nevoie de proiecte de succes, pe care sa le sustinem in Parlamentul European”, a aratat Constanze Krehl.

Si ministrul Turismului a avut o remarca aparte la adresa judetului Maramures, pe care a spus ca de 30 de ani isi propune sa il viziteze, insa a ajuns acum, odata cu dezbaterea publica pe Legea Turismului.

”Am invatat despre Maramures intai din povesti, avand chiar un coleg secretar de stat din acest judet (n.r. Bogdan Tomoiaga), dar acum vad ca povestea este reala. Dorim sa promovam atat Maramuresul, cat si intreaga tara, deoarece, potrivit statisticilor, cei mai multi turisti straini care ne viziteaza sunt din Germania, iar pe locurile doi si trei sunt la intrecere vizitatorii din Austria si Franta”, a aratat ministrul Turismului. Ministrul Dobre a precizat ca unul din obiectivele principale ale Ministerului Turismului este acela de a dezvolta turismul rural in Romania.

La finalul vizitei, delegatia de europarlamentari din Comisia REGI  a Parlamentului European, alaturi de reprezentantele Maramuresului au pornit intr-o vizita in judet, fiindu-le prezentate obiective turistice din Baia Mare, Sapanta, Sighetu Marmatiei, Oncesti, Barsana si Viseu. Pentru seara zilei de joi, 21 septembrie, a fost stabilita o intalnire cu reprezentantii UAT-urilor din Maramuresul istoric.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole