O dieta bazata pe fibre combate astmul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

bananeCercetatorii australieni specializati in boli respiratorii investigheaza o teorie potrivit careia o dieta bogata in fibre ii poate ajuta pe cei care sufera de astm, informeaza agentia Xinhua citata de Agerpres.

Ei cred o astfel de dieta poate reduce inflamatia cailor aeriene la persoanele cu aceasta boala, care provoaca suferinzilor perioade in care acestia abia pot respira.

Lisa Wood, Katherine Baines, Bronwyn Berthon si Peter Gibson, profesori la Universitatea din Newcastle, considera ca, pur si simplu, consumarea mai multor fibre alimentare poate ajuta la controlul simptomelor. Pentru a investiga aceasta teorie ei au anuntat vineri ca vor efectua un studiu clinic.

“Atunci cand ai astm, ceea ce mananci este important”, a declarat Lisa Wood. “Unele alimente pot fi daunatoare pentru cei care sufera de astm, cum ar fi cele de fast-food, care sunt bogate in grasimi saturate, in timp ce altele cum ar fi fructele si legumele sunt benefice”.

“Stim din alte studii pe care le-am facut ca persoanele cu astm nu mananca suficiente fibre si ca mai multe fibre in dieta sunt legate de o mai buna functie pulmonara si de mai putine inflamatii ale cailor respiratorii”, a explicat ea.

Pacientii din acest studiu vor primi un supliment de fibre sub forma de pulbere.

“Cand mancam fibre solubile, bacteriile sanatoase din intestin rup fibrele creand compusi care calatoresc in sange si au efecte pozitive in tot corpul”, a mai sustinut ea.

“Deoarece in prezent nu exista nici un tratament care sa vindece complet astmul, cu cat aflam mai multe despre efectele dietei asupra acestei boli, cu atat mai mult oamenii pot fi ajutati sa tina sub control maladia de care sufera”, a mai spus Lisa Wood.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *