O echipa de elevi din Baia Mare, pe podium la o competitie de cercetare, cu algoritmul care prezice evolutia bolii Alzheimer

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O echipa de elevi romani din Baia Mare a castigat premiul al doilea la o competitie de cercetare internationala, care a constat in dezvoltarea unor algoritmi care prezic evolutia bolii Alzheimer. Tinerii au concurat cu alte 32 de echipe de cercetatori din intreaga lume, scrie wall-street.ro.

Tinerii romani au obtinut premiul al doilea la categoria elevilor de liceu, a competitiei TADPOLE, in valoare de 2.500 de lire sterline, adica aproximativ 13.000 de lei, se arata intr-un comunicat. Ei planuiesc sa foloseasca banii castigati pentru a putea participa la conferinte din domeniu.

Echipa din Baia Mare a fost alcatuita de cinci elevi ai colegiului Vasile Lucaciu din Baia Mare: Ionut Buciuman, Alex Kelner, Raluca Pop, Denisa Rimocea si Kruk Zsolt.

“Rezultatele competitiei evidentiaza algoritmii de ultima generatie in prezicerea progresiei bolii Alzheimer. (…) Tehnologia curenta poate prezice cu acuratete diagnosticul sau volumul ventriculelor cu cel putin un an inainte. Pentru alte task-uri, precum prezicerea scorurilor cognitive, metodele curente nu functioneaza inca asa cum ar trebui”, spune co-organizatorul Daniel Alexander, University College London.

Integral pe wall-street.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *