O eclipsa totala de Soare va avea loc pe 2 iulie. Vezi aici, zonele in care fenomenul va fi vizibil

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O eclipsa de Soare totala se va produce pe 2 iulie, iar fenomenul va fi vizibil doar din regiunea Pacificului, Argentina si Chile, potrivit presei international, relateaza Mediafax.

Eclipsele de Soare se observa numai din anumite locuri de pe glob, iar faza maxima de totalitate, doar pe o fasie lata de aproximativ 200 de kilometri, de aici si raritatea lor, potrivit site-ului Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucuresti.

Pe 2 iulie, Luna se va plasa intre Terra si Soare, pe aceeasi axa, generand o eclipsa care va fi vizibila din cea mai mare parte a regiunii Pacificului, precum si din Argentina si Chile.

Eclipsa va debuta la est de Noua Zeelanda, la ora 16.55 GMT, pentru a se incheia in zona Argentinei, la ora 21.50 GMT. Avand in vedere ca va traversa o mare parte din Oceanul Pacific, putini oameni vor putea observa fenomenul. Totusi, eclipsa de soare totala va putea fi vazuta de la Observatorul European Austral din La Silla, Chile, echipat cu unul dintre cele mai performante telescoape de pe Terra.

Urmatoarea eclipsa partiala de Soare vizibila de pe teritorul Romanei va avea loc pe 21 iunie 2020. Totodata, urmatoarea eclipsa solara totala vizibila din tara noastra va avea loc abia pe 3 septembrie 2081.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *