O eroare Facebook a permis deblocarea temporara a persoanelor blocate de utilizatori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reprezentantii Facebook au recunoscut luni ca o eroare, rezolvata intre timp, a permis deblocarea, timp de cateva zile, a persoanelor considerate indezirabile si blocate de utilizatori, problema care a afectat 800.000 de conturi in perioada 29 mai si 5 iunie, potrivit AFP, informeaza AGERPRES.

”Suntem constienti ca posibilitatea de a bloca pe cineva este importanta, asa ca dorim sa ne cerem scuze si sa explicam ceea ce s-a intamplat” a precizat pe blogul Facebook Erin Egan, un oficial al retelei de socializare.

Facebook incearca in continuare sa repare prejudiciul de imagine creat in urma scandalul Cambridge Analytica, care a atras dupa sine anchete judiciare si audieri parlamentare in Statele Unite si in alte tari.

Dupa acest scandal rasunator declansat in luna martie, Facebook a promis ”transparenta” si comunica in mod regulat cu utilizatorii, in special pentru a le aduce la cunostinta diverse disfunctionalitati.

”Blocarea unei persoane pe Facebook o impiedica pe aceasta sa va poata vedea mesajele, sa initieze o conversatie pe Messenger sau sa va trimita o cerere de prietenie”, se mai precizeaza pe blogul companiei.

”Bug-ul” a permis utilizatorilor blocati sa transmita celui care i-a blocat mesaje pe aplicatia de mesagerie instant Messenger, a explicat reprezentantul retelei de socializare, care i-a indemnat pe cei 800.000 de utilizatori afectati sa-si verifice lista de contacte blocate.

In urma scandalului Cambridge Analytica, a iesit la iveala faptul ca Facebook a permis ca datele personale a circa 87 de milioane de utilizatori sa ajunga, fara stirea acestora, la firma britanica specializata in comunicare strategica si care a lucrat in 2016 pentru campania prezidentiala a lui Donald Trump.

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost nevoit sa-si ceara scuze si sa se justifice indelung in fata parlamentarilor americani si apoi a celor europeni, care au pus la zid compania cu 2,3 miliarde de utilizatori in lumea intreaga.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2