O familie de elefanti, salvata cu elicoptere si excavatoare dintr-un rezervor de apa din China

PNL

elefantTrei elefanti asiatici salbatici, ramasi captivi intr-un rezervor de apa din sud-vestul Chinei timp de cel putin doua zile, au fost eliberati, marti, dupa o actiune de amploare in care au fost folosite elicoptere si excavatoare, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Elefantii, doi adulti si un pui, au fost gasiti dupa un apel primit la departamentul forestier al prefecturii autonome Xishuangbanna Dai din provincia chineza Yunnan.

Se presupune ca puiul ar fi cazut initial in rezervorul de cinci metri adancime, iar adultii au ajuns si ei in apa incercand sa-l salveze, potrivit GB Times.

Odata ajunse la fata locului, echipele de salvare au raportat ca peste zece elefanti inconjurasera rezervorul si incercau fara succes sa se foloseasca de trompe pentru a-si trage afara confratii.

Elefantii agitati au fost speriati cu elicopterele si pocnitori in timp ce salvatorii au reusit sa evacueze apa astfel incat animalele sa nu se inece.

Xiong Chaoyong, seful Centrului de inmultire si salvare a elefantilor din Yunnan, a declarat ca a aruncat banane in rezervor pentru ca animalele sa ramana calme, insa cea mai mare ingrijorare era ca puiul nu va supravietui din cauza epuizarii.

Operatiunea de salvare a fost ingreunata de conditiile meteorologice, insa salvatorii au reusit in final sa excaveze un sant prin care au putut iesi cei doi adulti si puiul.

In China traiesc circa 300 de elefanti asiatici, majoritatea in provincia Yunnan.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1