O fata de 12 ani a alergat 7 maratoane pe 5 continente

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

blanca ramirezAmericanca de origine mexicana Blanca Ramirez a devenit, la doar 12 ani, cea mai tanara sportiva din lume care a alergat sapte maratoane pe cele cinci continente, dupa ultimele doua curse disputate, la Paris si Antarctica, la o diferenta de doar noua zile, informeaza agentia spaniola EFE citata de Agerpres.

Micuta atleta californiana a terminat cea mai dura competitie din lume, parcurgand clasica distanta de 42,195 km la temperaturi scazute pe o plaja de pe o insula pustie din Antarctica.

“A fost un final foarte dur, nu doar pentru maraton, ci pentru ca a alergat in frig, pe multe pietre, pe mult noroi, pe portiuni in care ningea”, a afirmat Dimas Ramirez, tatal minorei.

Rezistenta fizica a micutei atlete a fost pusa serios la incercare mai ales ca a fost nevoita sa concureze la doua competitii in numai noua zile, timpul de recuperare fiind foarte scurt. Blanca Ramirez a alergat in maratonul de la Torcy (Paris) pe 10 februarie, dupa care a revenit la Los Angeles o zi mai tarziu, unde a stat doar patru ore inainte de a se imbarca in directia Punta Arenas (Chile).

Periplul fetei a inceput in martie anul trecut cand a participat la maratonul de la Los Angeles, unde a scos un timp de 6h si 59 min. De la acel moment, Blanca si-a promis ca inainte sa implineasca 13 ani, pe data de 29 iulie, sa demonstreze ca atunci cand ai vointa poti face lucruri care par imposibile.

Dupa Los Angeles, Blanca a concurat in Rwanda, China, Paraguay, Noua Zeelanda, Franta si, in final, in Antarctica pe data de 19 februarie.

Prin aceasta performanta, Blanca Ramirez a doborat recordul mondial detinut de americanca Winter Vinecki, care a concurat la sase maratoane la varsta de 14 ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *