O firma de produse naturiste din Baia Mare, victima unei firme din Cluj Napoca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

sucuriUn caz neobisnuit pe piata produselor naturiste. O firma din Cluj-Napoca este acuzata ca fura produsele uneia din Baia Mare si le vinde din nou dupa reetichetare cu un pret mai mare. Iata metodele prin care reprezentantii firmei maramuresene au reusit sa demonstreze ilegalitatea si punctul de vedere al celui acuzat.

Infractiunea a fost descoperita in momentul in care angajata firmei din Baia Mare, Natural Health Selections, a verificat pe net daca pe piata sunt produse concurente firmei lor. Nu a durat mult si surpiza a fost descoperita pe site-ul www.biosimittera.ro , sucuri ecologice de la Casa Vaida, firma din Cluj-Napoca. Produsele erau absolute identice cu cele pe care le comercializeaza firma din Baia Mare.

Teoretic, asta nu reprezenta un lucru suspect, deoarece exista propabilitatea sa faca aceleasi amestecuri de fructe, insa semnele de intrebare s-au ridicat in momentul cand angajatii firmei din maramures au observat ca si sticlele, precum si capacele sunt identice.

Astfel, reprezentantii firmei maramuresene s-au transformat in detectivi pentru a putea demonstra infractiunea.

Impreuna cu directorul firmei Natural Health Selections, Virgil Marchis, au aprofundat cercetarile si au pregatit un scenariu pentru demascare

”Am hotarat sa sunam la numarul de pe site–ul Biosimttera ca sa intreb daca sucurile sunt de aceeasi firma dar cu branduri diferite sau sunt produse de firme diferite si doar sticlele si compozitia coincide.I-am zis domnului de la telefon ca e mult prea mare asemanarea dintre ele, insa el mi-a zis ca nici nu a observat, insa se va informa si mava suna din nou.

Dupa vreo doua-trei ore am primit un telefon de la domnul de la Biosimterra care mi-a spus, citez: ”Cei de la Casa Vaida cumpara vrac de la Natural Health Selections si vinde sub brandul Casa Vaida. Am vorbit cu ambii producatori si e in regula.”

Dupa cele intamplate, am hotarat sa facem comanda de sucuri de la Casa Vaida pe site-ul Biosimttera  (sucuri care sunt identice cu ale noastre). La o zi dupa comanda ne contacteaza telefonic la firma domnul Valentin Harsan, dansul era foarte curios sa stie daca avem probleme cu stocurile, deoarece doreste sa faca comenzi mai mari pe viitor, dar deocamdata vrea o comanda de cate doua sticle din fiecare suc. Dansul a confirmat ulterior comanda cu un email trimis catre noi (email: Valentin@CasaVaida.com), email care ne-a confirmat ca domnul Valentin este de la firma Casa Vaida”, continua Ioana Leschian.

Reprezentantii firmei Natural Health Selections s-au dovedit a fi vigilenti si s-au hotarat sa filmeze intreg procesul de imbuteliere si sa ii trimita sucurile cu un X marcat sub capace. Asadar, atunci Natural Health Selections au avut certitudinea ca cei de la Casa Vaida iau produsele lor si le eticheteaza din nou, asta explicand si diferenta de pret intre cel al lor si cel practicat de firma demascata. Cand au deschis coletul cu produsele comandate de pe Biosimttera, sub unul dintre capace, era marcat semnul X, adica semnul facut de cei de la Natural Health Selections cand au ambalat produsele pe care le-au expediat la cererea lui Valentin Harsan.

”Am fost de acord sa-i trimitem sucurile, insa banuind ca domnul de la Casa Vaida ia sucurile noastre si isi pune eticheta lui, am hotarat sa-i trimitem sucurile cu un X marcat sub capac.

Dat fiind faptul ca in momentul in care am facut comanda ea trebuia sa ajunga in maxim doua zile, am contactat Biosimttera si am intrebat de ce nu a ajuns comanda pe care am facut-o. Domnul mi-a explicat ca au o problema cu furnizarea unui suc care ii lipseste din stoc, insa trebuie sa-i ajunga cat de repede. In tot acest timp, domnul Valentin Harsan ne presa cu telefoane sa-i trimitem cat de repede comanda dansului cat de urgent putem.

Luni, 10 octombrie 2016, a ajuns comanda facuta de noi de la Biosimttera, am deschis coletul, iar sub unul dintre capacele de la suc era marcat un X…”, mai spun reprezentantii firmei maramuresene.

Natural Health Selections si-a inregistrat la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) si OHIM (Oficiul pentru Armonizarea in Piata Interna) marcile, desenele si modelele, astfel, ei au obtinut Decizia nr 6771/22.08.2014 de la OSIM, pentru mai multe produse proprii, decizie care ii confera automat titularului drepturile prevazute de art. 36 si 37 din Legea nr. 84/1998, republicata, dar cu anumite limitari, totusi, anume cele prevazute de art. 38 si 39 din aceeasi lege. Avand in vedere ca reprezentantii Natural Health Selections nu sunt de acord ca produsele lor sa fie furnizate fara vreun contract, acestia au depus o plangere la IPJ Maramures impotriva lui Valentin Harsan, potrivit gazetadecluj.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2