O firma din Buciumi producea ilegal alcool, in depozitul acesteia politistii gasind 80 mii litri materie prima

O fabrica de alcool din Buciumi detinea ilegal 80 de mii litri materie prima folosita la producerea alcoolului, cu toate ca societatea comerciala nu mai functiona inca din toamna anului trecut. Societatea a intrat in vizorul organelor de urmarire penala, ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Maramures, in colaborare cu politisti de la Somcuta Mare si reprezentanti ai Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Cluj, depistandu-l in trafic, la Somcuta Mare, pe Ion C., in varsta de 23 de ani din localitate. Tanarul transporta cu o autoutilitara cantitatea de 2.000 litri alcool etilic. Ion C. nu detinea documente de provenienta si transport conform reglementarilor Codului Fiscal.

Existand indicii ca alcoolul transportat ilegal provine de la fabrica de alcool din localitatea Buciumi, (care apartine unei societati comerciale) a carei activitate a fost revocata la data de 29 septembrie, 2009, in baza autorizatiilor emise de Judecatoria Somcuta Mare au fost efectuate mai multe perchezitii.

„La fabrica de alcool din Buciumi a fost identificata cantitatea de 80.000 litri materie prima folosita la producerea alcoolului. Politistii au constatat ca la instalatiile de rafinare au fost efectuate interventii pentru deschiderea unor robinete fara ca sigiliul legal aplicat sa fie inlaturat, fapt care permite functionarea instalatiei de productie a alcoolului”, a precizat Biroul de Presa al Inspectoratului Judetean de Politie Maramures.

Politistii au inceput urmarirea penala fata de suspectii Ion C. si administratorul societatii, Dinu A., in varsta de 32 de ani din Somcuta Mare, sub aspectul comiterii infractiunilor de producere de alcool etilic in afara unui antrepozit fiscal autorizat si achizitie de alcool etilic de la alti antrepozitari decat cei autorizati si evaziune fiscala prin ascunderea si nedeclararea sursei impozabile.

Autoturismul folosit pentru transportul neautorizat de alcool precum si cantitatea de 2.000 litri alcool etilic au fost confiscate. Politistii continua cercetarile sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Somcuta Mare.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu