O furtuna de nisip a acoperit un oras din Australia cu un strat fin de praf portocaliu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Charleville, un oras din sud-vestul statului australian Queensland, a fost lovit marti de o furtuna de nisip care, dupa ce a doborat mai multi copaci si a provocat pagube materiale minore, a acoperit intreaga localitate cu un strat fin de praf portocaliu, a anuntat miercuri BBC, informeaza AGERPRES.

Incidentul i-a determinat pe multi dintre rezidenti sa publice fotografii si inregistrari video pe conturile lor de pe retelele de socializare.

Potrivit autoritatilor locale, conditiile meteorologice recente au permis vanturilor puternice din Queensland sa ridice in atmosfera particule de praf, pe care le-au raspandit apoi in aceasta regiune.

„Noi vedem intr-adevar destul de multe furtuni de nisip in partile vestice ale statului Queensland, pentru ca este un loc atat de uscat si de fierbinte, insa cu siguranta acesta a fost unul dintre cele mai impresionante evenimente de acest tip care s-au produs in ultimii ani”, a declarat Harry Clark, un angajat al Biroului de Meteorologie din Australia.

Potrivit estimarilor sale, furtuna de nisip a avut un diametru de aproximativ 200 de kilometri. Vantul a batut cu viteze de pana la 96 de kilometri pe ora, iar vizibilitatea de pe aeroportul local a fost redusa pana la 200 de metri.

Unii dintre rezidentii din acest oras aflat la 740 de kilometri vest fata de Brisbane au spus ca furtuna i-a luat prin surprindere.

„Am auzit tunete, asadar am iesit afara… ne-am uitat in spate si am vazut o furtuna de nisip, uriasa si de culoare rosie, care venea spre noi”, a declarat Paige Donald pentru Australian Broadcasting Corp.

„Ochii ni s-au umplut cu nisip”, a adaugat ea.

Un alt rezident din acest oras cu o populatie de 3.300 de locuitori a scris pe Facebook ca fenomenul a fost „salbatic” si a durat „cateva ore”. Alti localnici s-au lamentat pentru ca nu s-au pregatit suficient de bine pentru a-si proteja locuintele.

„Nu am inchis fereastra de la dormitor inainte sa plec la serviciu in aceasta dimineata! Insa nu s-a intamplat nimic din ceea ce nu poate fi rezolvat cu o masina de spalat”, a scris Sonja Street, care a publicat o fotografie in care patul ei din dormitor era acoperit cu un strat de praf rosu.

Potrivit Politiei locale, furtuna a durat cateva ore si a cauzat pagube materiale minore, afectand in special cateva locuinte si semne rutiere din oras.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole