O gospodarie a cheltuit lunar pe medicamente putin peste 58 de lei, anul trecut

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

medicamente 2O gospodarie a cheltuit, in medie, 60,48 lei lunar pentru produse medicale, aparate si medicamente, in 2015, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS) transmisa la solicitarea AGERPRES.

Cea mai mare suma a fost cheltuita pentru medicamente, respectiv 58,22 lei, iar restul pentru aparatura terapeutica si echipamente medicale. Gospodariile de pensionari au cheltuit cea mai mare suma, respectiv 93,96 lei, din care 91,19 lei pentru medicamente.

‘Cheltuielile totale ale gospodariilor au fost, in anul 2015, in medie, de 2.351,5 lei lunar pe gospodarie si de 884,6 lei pe persoana si au reprezentat 87,5% din veniturile totale (in scadere cu 3,2 puncte procentuale fata de anul 2014). Dintre categoriile de gospodarii analizate nivelul cel mai inalt al cheltuielilor totale, medii pe o persoana (1092,3 lei lunar), a fost realizat de gospodariile de salariati, care dispun si de veniturile cele mai mari, iar cel mai scazut de gospodariile de someri (471,7 lei). Niveluri scazute si sub media pe ansamblul gospodariilor s-au inregistrat si in gospodariile de lucratori pe cont propriu in activitati neagricole, agricultori si pensionari’, informeaza INS.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *