O hackerita de 12 ani, pe jumatate romanca, participa la cea mai mare conferinta de securitate cibernetica, DefCamp #10

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Bianca Lewis, in varsta de 12 ani, a testat si gasit vulnerabilitati informatice in sistemul electronic de vot din Statele Unite ale Americii, iar intre 7 si 8 noiembrie va fi prezenta la Bucuresti, unde va sustine o prezentare la DefCamp #10, cea mai mare conferinta de securitate cibernetica din Romania, informeaza AGERPRES.

Bianca Lewis este pe jumatate romanca si s-a declarat entuziasmata de ocazia de a cunoaste comunitatea locala de specialisti, potrivit organizatorilor evenimentului.

La conferinta participa mai mult de 2.000 de specialisti in domeniu, din peste 40 de tari din intreaga lume. Cu acest prilej, hackeri etici recunoscuti la nivel international se vor intrece in peste 15 competitii de hacking organizate cu ajutorul celor mai avansate companii din domeniul tehnologiei.

A zecea editie a DefCamp, cea mai ampla conferinta anuala de hacking si securitate cibernetica din Europa Centrala si de Est, este o editie aniversara si aduce la Bucuresti un numar record de participanti si speakeri de renume international. Participantii vor lua parte la prezentari, dezbateri si competitii intre specialisti si entuziasti ai securitatii cibernetice de toate varstele.

Dintre speakerii invitati la DefCamp #10 se remarca cea mai tanara invitata din istoria conferintei: Bianca Lewis. Desi are doar 12 ani, BiaSciLab, asa cum este cunoscuta in comunitate, s-a facut deja remarcata prin prezentarile sustinute la DEF CON, una dintre cele mai mari conferinte de hacking la nivel mondial, unde a vorbit deja de trei ori.

Intr-un interviu recent publicat pe blogul DefCamp, BiaSciLab a povestit ca la DEF CON 26 a fost unul dintre primii copii care au compromis sistemul de raportare a voturilor din SUA.

“Asa am inceput sa studiez sistemul de securitate al procesului de vot si sa ma intreb cat de sigur este, de fapt. Pe la inceputul anului, Mikie Sherrill, membra a Congresului SUA, m-a invitat la o audiere despre siguranta sistemului de vot, lucru care mi-a crescut si mai mult interesul pentru subiect. Sper sa atrag cat mai multa atentie asupra vulnerabilitatilor din sistemul de vot ca sa poata fi rezolvate”, a explicat aceasta.

Alaturi de BiaSciLab vor fi alti 60 de specialisti in securitate cibernetica printre care si Jeff Man. El a fost implicat in domeniu inca de la inceputurile sale, iar in cei peste 36 de ani de experienta, Jeff a avut roluri dintre cele mai diverse, lucrand in zone precum criptografia, analiza vulnerabilitatilor, managementul riscului si penetration testing.

In interviul publicat pe blogul DefCamp, Jeff Man a detaliat contextul informational in care ne aflam.

“Problemele care tin de informatie, date si securitate cibernetica sunt non-tehnice prin natura lor si trebuie intelese la un nivel non-tehnic. Apoi, elementele de baza care trebuie integrate pentru a fi in siguranta online nu s-au schimbat, insa, datorita tehnologiei, ce trebuie sa facem pentru a le integra s-a schimbat fundamental”, a completat acesta.

Educatia in domeniul securitatii cibernetice este principiul central al DefCamp, atat cu privire la dezvoltarea abilitatilor specifice domeniului, cat si din perspectiva popularizarii metodelor practice de siguranta a datelor pe care le poate folosi orice persoana, cu sau fara cunostinte tehnice. De aceea, echipa DefCamp aduce in fata celor peste 2.000 de participanti specialisti din zone diverse ale industriei, precum securitatea dispozitivelor medicale sau a masinilor conectate la internet, siguranta sistemelor industriale sau identificarea si rezolvarea vulnerabilitatilor din sistemele de operare mobile ce afecteaza milioane de smartphone-uri la nivel global.

Jeff Man a mai spus si ca scopul lui la fiecare conferinta la care participa este sa ii faca pe oameni sa-si puna intrebari si sa se gandeasca in profunzime la problemele cu care se confrunta.

“In ultima instanta, nu cred ca exista o singura solutie in afara de educatie la nivel de masa, cresterea constientizarii, analiza in profunzime si intelegerea riguroasa a problemelor cu care ne confruntam”, sustin el.

Tot pentru sustinerea comunitatii cu know-how si experiente valoroase si relevante, DefCamp a construit parteneriate cu o serie de companii care sunt pe primele locuri in domeniile in care activeaza.

Partenerul principal Orange, alaturi de IXIA – a Keysight Business, Secureworks, UiPath, Bit Sentinel, Thales, Siemens, Cegeka, Kaspersky, Pentest-Tools, Enevo Group, Garrett, EA Romania si Pluralsight contribuie la dezvoltarea constanta a conferintei prin expertiza tehnica in competitiile din Hacking Village, prezentarea de cercetari avansate pe scenele evenimentului si posibilitatea de a aplica pentru locuri de munca pentru specialistii care participa la DefCamp.

Evenimentul DefCamp este organizat de Asociatia “Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania” – CCSIR, impreuna cu Orange Romania, in calitate de partener principal. Conferinta se bucura de sprijinul Ixia si SecureWorks in calitate de parteneri Platinum. UiPath, Thales si Bit Sentinel completeaza lista de parteneri valorosi – Gold -, iar Pentest-Tools, Cegeka, Siemens, Garrett Motion, Enevo si Kaspersky Lab ca parteneri Silver contribuie la dezvoltarea constanta a conferintei.

Din 2011 pana in prezent, DefCamp a reusit sa atraga la Bucuresti aproape 7.500 de participanti din peste 55 de tari si 150 de orase. Acestia sunt pasionati de hacking, vulnerabilitati cibernetice si interesati sa-si dezvolte abilitatile tehnice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1