O icoana cu Parintele Arsenie Boca a lacrimat in Vaslui. Ce spun oficialii Bisericii

Reclame home 1
Reclame home 1

arsenie-bocaBiserica cere credinciosilor rabdare, intelepciune si credinta in cazul de la Puscasi, acolo unde localnicii au observat ca o icoana care il infatiseaza pe parintele Arsenie Boca lacrimeaza.

Protopopul de Vaslui a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca este bine ca oamenii sa evite „senzationalul trecator” si sa-l caute pe Dumnezeu.

„Biserica si credinta ortodoxa au la baza lor minunea Invierii Mantuitorului Iisus Hristos si Pogorarea Duhului Sfant. Desfasurarea activitatii Bisericii este o lucrare minunata ea insasi, pentru faptul ca Dumnezeu lucreaza prin Biserica Sa pentru oameni. Spunem aceste cuvinte pentru a arata ca minunea este proprie doar Bisericii, dar referitor la icoana de la Puscasi este nevoie de rabdare, intelepciune si credinta. Daca este ceva de la Dumnezeu, va continua si va dainui, daca nu este de la Dumnezeu, se va stinge. Este de dorit sa evitam senzationalul trecator si sa cautam pe Dumnezeu, pe Maica Domnului si pe sfintii Bisericii, dar si lucrarea minunata mai intai prin credinta, apoi smerenie si responsabilitate pentru ce primim, bine stiind ca in orice caz Dumnezeu doreste doar binele omului”, a afirmat protopopul de Vaslui, preotul Adrian Chirvase.

Comuna vasluiana Puscasi, acolo unde se afla o icoana cu parintele Arsenie Boca despre care satenii spun ca lacrimeaza de mai multe zile, a devenit, de aproape o saptamana, loc de pelerinaj pentru credinciosi din toate colturile tarii. Din spusele oamenilor, peste 2.000 de pelerini au trecut sa se roage si sa vada cu ochii lor cum icoana lacrimeaza.

Mai multi locuitori ai comunei, dar si pelerini, au sustinut ca ar fi vorba despre un semn care arata ca parintele Arsenie Boca trebuie canonizat de BOR, altii au apreciat ca se afla in fata unei minuni dumnezeiesti, dar a existat si o categorie care a fost de parere ca evenimentul prevesteste ceva rau in privinta tarii noastre, stiut fiind faptul ca Arsenie Boca a facut mai multe prorociri sumbre despre Romania.

De altfel, Episcopia Husilor a trimis luni o delegatie care sa analizeze situatia creata in comuna Puscasi.

Icoana cu chipul Sfantului Ardealului, cum il numesc credinciosii pe Arsenie Boca, a fost adusa de un satean, de la Manastirea Lainici, si a fost asezata in troita ridicata de familia Motau in memoria fetitei pe care au pierdut-o in urma cu cativa ani, iar o vecina a familiei a fost cea care a observat ca icoana lacrimeaza.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole