O insula de mici dimensiuni, supranumita “Perla Scotiei”, cumparata de cinci dintre cei sase locuitori ai ei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ulva, o insula de mici dimensiuni, supranumita “Perla Scotiei” datorita plajelor sale imaculate, a fost cumparata de cinci dintre cei sase locuitori ai ei, care nu doreau ca acest teritoriu sa intre in posesia unor magnati din Rusia sau din Orientul Mijlociu, au anuntat vineri reprezentantii unei organizatii locale, citati de AFP, informeaza AGERPRES.

Ulva a fost pusa in vanzare in iulie 2016 de cel de-al saselea locuitor al insulei, membru al unei familii aristocrate care detinea aceasta insula de cateva decenii. Ceilalti cinci locuitori, grupati intr-o asociatie locala, au putut sa o cumpere profitand de o lege care acorda comunitatilor locale dreptul de preemptiune.

Scoasa la vanzare cu 4,25 de milioane de lire sterline (4,77 milioane de euro), insula Ulva a fost cumparata “cu un pret fixat de o evaluare independenta comandata de guvernul scotian”, a anuntat intr-un comunicat asociatia locala. Aceasta a putut sa stranga suma necesara gratie unei subventii primite din partea guvernului scotian si a donatiilor facute de 500 de persoane.

Cu ocazia punerii in vanzare a insulei, proprietarul ei, Jamie Howard, a spus ca Ulva este “una dintre cele mai frumoase insule private din Europa de Nord”. Intrucat insula scotiana are potentialul de a atrage magnati din strainatate, ceilalti rezidenti s-au temut ca vor fi expulzati.

Ulva, care ofera vizitatorilor o priveliste spectaculoasa spre muntele Ben More si spre cascada Eas Fors de pe insula vecina Mull, este cu adevarat un loc idilic.

In perioada sa de apogeu, insula a avut o populatie de peste 800 de locuitori. Declinul ei a inceput in secolul al XVII-lea, cand proprietarii de terenuri i-au expulzat in masa pe agricultorii din Highlands pentru a transforma campurile acestora in pasuni pentru oi.

Multi dintre rezidenti au plecat atunci in Australia. Cel mai renumit urmas al rezidentilor din Ulva, Lachlan MacQuarie, a fost ultimul guvernator colonial al statului australian New South Wales.

Devenita proprietara insulei, organizatia locala s-a angajat sa depuna eforturi pentru “dezvoltarea ei sociala si economica” si pentru “repopularea ei”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2