O maramureseanca nu a scapat de vigilenta politistilor. Aceasta si-a modificat autoturismul pentru a-si ascunde “marfa”

Un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Romania, a fost oprit in trafic pentru control pe DN 18, mai exact pe raza localitatii Petrova, de catre politistii de frontiera de la Valea Viseului. La volanul masinii se afla o tanara, de 30 de ani, domiciliata in Maramures.

In timpul verificarilor, politistii de frontiera au observat in spoilerul din spatele masinii, mai multe pachete cu tigari. Atat persoana cat si autoturismul au ajuns la sediul institutiei, in vederea continuarii cercetarilor.

Iulia Stan, ITPF Sighetu Marmatiei: “Astfel, in urma unui control amanuntit, politistii de frontiera au descoperit, in mai multe spatii special amenajate in spoilerul spate, bara fata, spatarele scaunelor din  fata si compartimentul aeroterma, 1.928 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 22.500 lei. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. De asemenea, autovehiculul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul institutiei, pana la finalizarea cercetarilor.”

Si la Suceava politistii de frontiera au descoperit un autovehicul care avea in roata de rezerva marfa de contrabanda, ascunsa.

Microbuzul, marca Mercedes Sprinter se afla pe sensul de intrare in tara la Punctul de Trecere a Frontierei Siret din judetul Suceava. La volan s-a aflat cetateanul ucrainean P. Vasyl, in varsta de 57 de ani.

Iulia Stan, ITPF Sighetu Marmatiei: “Existand suspiciuni ca acesta ar transporta tigari, echipa comuna formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, persoanei si bagajelor. Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in roata de rezerva a microbuzului, cantitatea de 380 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana.”

Tigarile in valoare de 570 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Totodata, impotriva cetateanului ucrainean s-a instituit masura interzicerii intrarii in Romania pe o perioada de 5 ani.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1