O noua aroganta. Imperator maximus da ordine jandarmilor si politistilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Imperator maximus, Chereches Catalin, pe numele sau din buletin, isi aroga atributii pe care nu le are. Mai nou, acesta arata ca nu doar intentioneaza (asa cum ii place sa se laude), ci chiar are la dispozitia sa Politia Romana si Jandarmeria. De parca Politia Locala nu era suficienta pentru a-i satisface orgoliul maximus (pe) care il poseda, tanarul edil baimarean le face program sefilor Politiei Maramures si Jandarmeriei Maramures, chemandu-i la raport.

Recent, acesta si-a incordat muschii in presa nationala, declarand in ziarul Adevarul ca este nemultumit de modul in care actioneaza politistii si jandarmii in Baia Mare, convocandu-i pe conducatorii celor doua unitati la ordine, confundand costumul purtat in Primarie cu uniforma de comandant de unitate.

Daca in cazul comisarului sef Viorica Marincas, legea ii permite primarului sa ii solicite o intalnire, in cadrul comisiei locale de specialitate din care face parte, convocarea inspectorului sef al Jandarmeriei Maramures este un abuz evident, dat de suficienta de sine cu care personajul ne-a obisnuit in ultima vreme.

Poate ne explica imperator maximus, pe cale mediatica foarte probabil, avand in vedere mijloacele de informare de care dispune, la ce atributii legale a facut referire atunci cand si-a arogat superioritatea sa in fata jandarmilor maramureseni asa cum face cu angajatii Primariei, carora le adreseaza cele mai obscene cuvinte pe holurile institutiei.

Totusi, a da ordine politistilor si jandarmilor nu e ceva care sa ne mire prea tare, evolutia fudulului personaj facandu-ne sa intelegem ca aici trebuia sa se ajunga. In ultimii ani, ne-a aratat ca poate fi director de televiziune, redactor sef, editor, co-realizator tv, unic invitat, critic de arta, arhitect sef, analist economic, vizionar, un desavarsit dansator pe scena, un vocalist de invidiat, superiorul judecatorilor (ale caror sentinte le incalca fara ezitare), dumnezeul Consiliului Local, vicarul episcopilor de Maramures, bulibasa, antrenor de handbal si multe altele.

Asteptam reactia politistilor si jandarmilor dupa apelul de seara initiat de imparatul orasului.

ZiarMM  

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

15 Comments

 1. Simplu-cetatean

  Doamne , pina unde se mai poate merge ? O expresie din popor : ” Nu te pune in locul lui DUMNEZEU caci nici nu banui ce te asteapta ! ” Sper ca acum consilierii nostri sunt multumiti ca gireaza cea ce traim azi. Dumnezeu sa ajute baimarenii !!!

  Reply
 2. Vasile

  Ati uitat executor fiscal…S-a crezut la un moment dat executor fiscal. Un fel de Mazare, dar cu calitati oficiale nu cu personaje istorice.

  Reply
  1. the baimarean

   ai perfecta dreptate.din asa numitele zilele oraselor …vara muzicala, toamna muzicala , unii smecheri canti bani foarte buni.dealtfel se vede cu ochiul liber:)))

   Reply
 3. Adelina Maries

  Pe linie ierarhica cui sunt subordonati cei chemati la apel de catre edil?
  Ar trebui sa existe raporturi de colaborare sau de arogante intre institutii, dar intre oameni?
  Dai ordine cu executare rapida daca spre exemplu e ora 9 a.m. si strazile sunt pline de zapada, iar firma contractanta nu a solutionat inca problema. Atunci dai ordin rapid, cu executie imediata. In iarna domnu Primar facea conferinta de presa pentru astfel de lucruri.
  In rest se aplica principiul – nici nu te supui dar nici nu comanzi-
  Eu sunt de acord ca domnul Primar Catalin Chereches sa contracteze un curs de “conducere, comunicare si colaborare cu oamenii” pentru ca pacat sa se nasca scandal din lipsa abilitatilor de relationare si comunicare, iar primarul nostru isca frecvent astfel de nemultumiri.
  🙂

  Reply
  1. ioan

   fata draga , esti setata pe aiureala asta cu cursurile. Nu pari a fi un bun manager caci altfel nu ai fi asa de darnica cu team buildingurile. Astazi esti moale de tot, sper ca nu peste tot caci acorzi prezumtia de competenta, dai indicatii, faci evaluari, trimit la cursuri. etc Sigur esti ok? nu cumva ai o deceptie in dragoste sau esti depresiva?

   Reply
   1. Adelina Maries

    @ioan, in termeni de psihologie tindem sa-i vedem pe altii asa cum ne simtim noi.
    Adesea modul cum ii vedem pe altii reflecta si parerea despre noi insine. Sper ca stai bine la capitolul dragoste.
    Daca, esti un om pe care l-am suparat, te rog sa-mi spui ca sa-mi repar gresala. Dar daca nu stiu cine esti, cum sa ajut? aici toti se semneaza – ioan
    Stiu ca am un ton autoritar, poate mult prea autoritar, dar nu pentru a face concurenta altora.
    In fond ce te opreste sa iesi in fata sa ne areti ca esti un om de caracter, inteligent, care posezi abilitati de comunicare, organizare, coordonare. Care ai solutii la probleme. E democratie. Esti liber sa te impui, sa te expui si sa oferi sprijin altora.
    Pentru curaj vei fi rasplatit,… dar asa nu se mai poate in Romania. Trebuie o data si o data facuta ordine si puse lucrurile la punct.
    Team buildingurile pot fi incluse in programe de comunicare, conducere, coordonare, dar daca ai reticienta fata de astfel de programe inteleg de ce.
    Sa ne reauzim cu bine si cu mai multa dragoste

    Reply
    1. ioan

     Draga de tine , pacifista si impaciuitoare. Si eu care credeam ca esti genul hipiot din perioada anilor 60-70, era protestelor anti razboiul din Vietnam, activista rebela si desteapta care se revolta impotriva sistemului ticalosit. Cursurile nu ar rezolva nimic, alti bani cheltuiti pe niste indivizi din specia functionarului incompetent. Oamenii acestia precum Vasile Barbul, trebuie inlaturati fizic si definitiv din zona decizionala printr-o revolta civica generalizata. Strange tu 20.000 de semnaturi, o ai si pe a mea, si cere public plecarea lor. Cu si mai multa dragoste

     Reply
     1. Adelina Maries

      ioan & cristi – stilul diversionist sau baiatu bun si baiatu rau nu tine.
      Esti demodat. S-a terminat povestea cu intimidarea.
      Daca nu ai nimic inteligent sau constructiv de zis, atunci te rog nu ma plictisi.
      Pe aici suntem si oameni care vrem sa construim. Te-am tolerat si iertat destul.
      Nu raspund la apelative iar numele meu e Adelina nu “Adelino”.

 4. Cristian

  LEGE nr. 215 din 23 aprilie 2001
  administraţiei publice locale
  ART. 64
  (1) În exercitarea atribuţiilor de autoritate tutelară şi de ofiţer de stare civilă, a sarcinilor ce îi revin din actele normative privitoare la recensământ, la organizarea şi desfăşurarea alegerilor, la luarea măsurilor de protecţie civilă, precum şi a altor atribuţii stabilite prin lege, primarul acţionează şi ca reprezentant al statului în comuna sau în oraşul în care a fost ales.

  (2) În această calitate, primarul poate solicita prefectului, în condiţiile legii, sprijinul conducătorilor serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale, dacă sarcinile ce îi revin nu pot fi rezolvate prin aparatul de specialitate

  Legea politiei locale nr. 155/2010, republicata la 8 mai 2014
  Art. 28. –
  (1) La nivelul fiecarei comune, al fiecarui oras, municipiu si sector al municipiului Bucuresti unde functioneaza politia locala se organizeaza si functioneaza comisia locala de ordine publica, prin hotarare a consiliului local, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, denumita in continuare comisia locala, care este un organism cu rol consultativ !

  (2) Comisia locala este constituita, dupa caz, din: primar, , seful unitatii/structurii teritoriale a Politiei Romane sau reprezentantul acestuia, seful politiei locale, secretarul unitatii administrativ-teritoriale si 3 consilieri locali, desemnati de autoritatea deliberativa

  (3) Presedintele comisiei locale sunt conduse de primar,
  (4) Modul de functionare a comisiei locale se stabileste prin regulamentul de organizare si functionare a acesteia, adoptat de consiliul local,
  Art. 29. –
  (1) Comisia locala are urmatoarele atributii:

  a) asigura cooperarea dintre institutiile si serviciile publice cu atributii in domeniul ordinii si al sigurantei publice la nivelul unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale;

  b) avizeaza proiectul regulamentului de organizare si functionare a politiei locale;

  c) elaboreaza proiectul planului de ordine si siguranta publica al unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, pe care il actualizeaza anual;

  d) analizeaza periodic activitatile de mentinere a ordinii si sigurantei publice la nivelul unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale si face propuneri pentru solutionarea deficientelor constatate si pentru prevenirea faptelor care afecteaza climatul social;

  e) evalueaza cerintele specifice si face propuneri privind necesarul de personal al politiei locale;

  f) prezinta autoritatii deliberative rapoarte anuale asupra modului de indeplinire a prevederilor planului de ordine si siguranta publica al unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale. In baza concluziilor desprinse din analizele efectuate, propune autoritatilor administratiei publice locale initierea unor proiecte de hotarari prin care sa se previna faptele care afecteaza climatul social

  (2) Secretariatul comisiei locale este asigurat de persoane cu atributii in acest sens din aparatul de specialitate al primarului, respectiv al primarului general al municipiului Bucuresti

  (3) Comisia locala se reuneste trimestrial sau ori de cate ori este necesar, la convocarea primaruluisau a unei treimi din numarul consilierilor locali/consilierilor generali.

  Art. 30. –
  In privinta organizarii si functionarii politiei locale, autoritatea deliberativa a administratiei publice locale are urmatoarele atributii:

  a) aproba regulamentul de organizare si functionare a politiei locale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale prezentei legi;

  b) stabileste, in conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, procedurile si criteriile pentru organizarea concursului, in vederea ocuparii functiei de sef al politiei locale, acolo unde la data intrarii in vigoare a prezentei legi nu este ocupata functia de sef al politiei comunitare, ca urmare a promovarii concursului organizat in acest scop;

  c) stabileste, in conditiile legii, criterii specifice pentru evaluarea activitatii politiei locale;

  d) aproba, potrivit competentelor sale, conditiile materiale si financiare necesare pentru functionarea politiei locale;

  e) analizeaza, impreuna cu comisia locala, activitatea politiei locale, in conditiile legii, si stabileste masuri de imbunatatire a activitatii acesteia;

  f) stabileste, la propunerea comisiei locale, masurile necesare pentru buna functionare a politiei locale si pentru incadrarea activitatii acesteia in normele si procedurile stabilite de unitatea de reglementare;

  g) aproba, la propunerea comisiei locale, planul de ordine si siguranta publica al unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale.

  Art. 31. –
  (1) In privinta organizarii si functionarii politiei locale, primarul
  a) numeste, sanctioneaza si dispune suspendarea, modificarea si incetarea raporturilor de serviciu sau, dupa caz, ale raporturilor de munca ale personalului politiei locale, inclusiv ale sefului acesteia, in cazul organizarii politiei locale in aparatul propriu de specialitate, si numai pentru seful politiei locale si adjunctul acestuia, in situatia organizarii acesteia ca institutie publica de interes local;

  b) supune spre aprobare autoritatii deliberative resursele materiale si financiare necesare desfasurarii activitatii politiei locale;

  c) indruma, supravegheaza, controleaza si analizeaza activitatea politiei locale, ca serviciu public de interes local;

  d) asigura ducerea la indeplinire a hotararilor consiliului local/privind organizarea si functionarea politiei locale;

  e) evalueaza activitatea politiei locale, potrivit criteriilor specifice stabilite de autoritatea deliberativa a administratiei publice locale;

  f) prezinta autoritatii deliberative, anual sau ori de cate ori este necesar, informari privind modul de functionare a politiei locale;

  g) supune spre aprobare autoritatii deliberative regulamentul de organizare si functionare a politiei locale;

  h) supune spre aprobare autoritatii deliberative procedurile si criteriile pentru organizarea concursului in vederea ocuparii functiei de sef al politiei locale;

  i) organizeaza periodic consultari cu membrii comunitatii locale, cu participarea reprezentantilor si ai organizatiilor neguvernamentale, cu privire la prioritatile si activitatea politiei locale;

  j) primeste si solutioneaza sesizarile cu privire la deficientele constatate in activitatea politiei locale, precum si cu privire la imbunatatirea activitatii de paza si mentinere a ordinii si linistii publice;

  k) imputerniceste, prin dispozitie, politistii locali ca agenti constatatori, in oricare dintre situatiile in care aceasta calitate ii este stabilita, prin acte normative,
  (2) In cazul politiei locale organizate ca institutie publica de interes local cu personalitate juridica, seful politiei locale, in conditiile legii, numeste, sanctioneaza si dispune suspendarea, modificarea si incetarea raporturilor de serviciu sau, dupa caz, a raporturilor de munca ale personalului, cu exceptia sa si a adjunctului sau.

  Legea nr. 60/1991 – organizarea si desfasurarea adunarilor publice, republicata la 14 martie 2014
  Art. 2. –
  Adunarile publice trebuie sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat, cu protectia participantilor si a mediului ambiant, fara sa stanjeneasca folosirea normala a drumurilor publice, a transportului in comun, cu exceptia celor autorizate, functionarea institutiilor publice sau private, a celor de invatamant, cultura si sanatate, a unitatilor economice ori sa degenereze in actiuni turbulente de natura a pune in primejdie ordinea si linistea publica, siguranta persoanelor, integritatea corporala, viata sau bunurile acestora ori ale domeniului public, si nu pot fi continuate dupa ora 23,00, caz in care intra sub incidenta dispozitiilor Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata.

  Art. 4. –
  Primarul municipiului, orasului sau comunei, unitatile de jandarmi competente teritorial si politia locala sunt obligate sa asigure conditiile necesare in vederea desfasurarii normale a adunarilor publice, iar organizatorii au obligatia sa intreprinda actiunile ce se impun pentru ca acestea sa se desfasoare in conformitate cu prevederile art. 2.

  Art. 8. –
  (1) Se infiinteaza comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice la nivelul tuturor consiliilor locale, formata din primar, secretarul comunei sau al orasului, dupa caz, reprezentanti ai politiei si ai jandarmeriei

  Reply
  1. vasile

   Deci care este baza legala pentru demiterea Sefului Politiei Locale ?
   A sarit cred cativa pasi si aceasta demitere este nula de drept !

   Reply
 5. ioan

  cat despre acest tiran si dictator am scris de multe ori,, cineva ma invata sa nu mai scriu despre felul total INUMAN de comportament in raport cu salariatii din cadrul primariei, traim acele clipe de groaza ale urletului acestui descreierat prin si pe holurile primariei,, cat despre multele functii de mai sus extrem de bine precizate contureaza abuzurile acestui individ in foorma continuata….. pana cand????????????? apoi IOAN de la ora 15,26,, ince te priveste scriind despre ADELINA,, cand o sa ai 10% inteligenta si pregatirea doamnei ADELINA sa iti permiti a jigni,, opincarule ,, pute tot ce este in jurul tau mai tare ca si excre,,,,,, animalelor neingrijite,, deci daca esti om sa iti ceri scuze altminteri scalda-te in gunoiul de care esti inconjurat,, pacat ca esti biped,, eventual sa o intrebi pe ministra culturii inca nedesemnata !!!!

  Reply
  1. ioan de la 15:26

   huo nebunule, ia-o incet ca faci apoplexie. da cine va pune bre scatofagule sa-i suportati urletele. Nu-i nici unu destul de barbat sa-l puna la punct? cine-i de vina daca stati toti cu c… In sus sa v-o traga? Ia pune-ti de-o greva japoneza si refuzati sa-i raspundeti trei zile la apelari s avedeti cum se-nmoaie. da voi nu, pe fata traiti sefu si prin dos il barfiti. De unde stii tu ma ce inteligenta am eu? si da, ai nimerit sunt biped spre deosebire de voi care stati capra sa v-o traga.

   Reply
 6. catalin chereches

  iertati-ma, eram aburit dupa marfa primita de la pise. am vrut sa ma razbun. nu mi-a iesit

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *