O nouă investiție pentru prevenirea inundațiilor, pe pârâul Bâleasa din județul Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Lucrările de regularizare a pârâului Bâleasa, pe porţiunea care străbate intravilanul oraşului Săliştea de Sus, vor fi demarate săptămâna viitoare, anunță Apele Române Someș-Tisa.

Valoarea totală a investiției este de 7.810.000 de lei, fonduri provenite de la bugetul de stat, cuprinzând amenajări ale albiei pe o lungime de 2,13 kilometri. Anul acesta vor fi executate lucrări în valoare de 1.200.000 de lei. Sumele includ pe lângă lucrările de C+M (construcții-montaj), servicii de supraveghere tehnică și alte taxe.

”În data de 24 septembrie 2020, a avut loc o vizită în teren, la care au participat: Adrian Mureșan, directorul tehnic Dezvoltare Investiții al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, Andrei Enache, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș, constructorul aferent obiectivului de investiții, reprezentanți ai autorităților publice locale și cetățeni.

Demersurile noastre sunt realizate în scopul protecției populației și a obiectivelor riverane în cazul producerii inundațiilor. Regularizările reprezintă o categorie de lucrări hidrotehnice care asigură stabilitatea albiei, pentru tranzitarea în condiții de siguranță a undelor de viitură”, mai precizează cei de la Apele Române Someș-Tisa.

Vlad HERMAN

Foto: Anca Bonto, SGA Maramureș

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2