O noua runda de negocieri de pace privind Siria a inceput la Astana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O noua runda de negocieri de pace privind Siria a inceput luni la Astana, capitala Kazahstanului, pentru discutii privind situatia umanitara considerata din ce in ce mai ingrijoratoare, au afirmat autoritatile kazahe, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Aceasta este cea de-a saptea runda de negocieri sub egida Rusiei si a Iranului, aliati ai Damascului, si a Turciei, sustinatoare a rebelilor, care au condus la instituirea unor ‘zone de detensionare’ in mai multe regiuni ale Siriei.

Anuntata in urma cu doua zile, noua runda prevede consultari cu usile inchise luni si o declaratie pentru presa marti, conform diplomatiei kazahe.

‘Negocierile cu usile inchise au inceput’, a declarat luni purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe kazah, Anuar Jainakov, care a precizat ca delegatiile regimului sirian si ale opozitiei armate, precum si cele ale tarilor care sprijina consultarile au sosit la Astana.

Negocierile de pace de la Astana se concentreaza pe probleme militare si tehnice si se desfasoara in paralel cu procesul politic de la Geneva. Scopul lor este de a pune capat unui conflict care a facut in sase ani peste 330.000 de morti si milioane de persoane stramutate si refugiate.

Procesul de la Astana a condus la crearea a patru zone de detensionare in Siria: in regiunile Idleb (nord-vest), Homs (centru), Ghouta orientala, langa Damasc, precum si in sudul tarii.

In octombrie, organizatiile internationale au tras un semnal de alarma cu privire la situatia umanitara din Ghouta orientala, UNICEF afirmand ca peste 1.100 de copii au suferit de malnutritie acuta in ultimele trei luni in aceasta zona controlata de rebeli si asediata de regimul sirian.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole