septembrie 24, 2021

O noua sarbatoare a comunitatii maghiare din Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Devenita deja o traditie in randul comunitatii, celebrarea finalului de an scolar reprezinta pentru maghiarii din Baia Mare un prilej de sarbatoare. In organizarea atenta si competenta a unui colectiv format din profesori, elevi si parinti, intr-un cadru festiv, inca o generatie de tineri a absolvit cursurile prestigiosului Liceu Teoretic „Németh László”.

La manifestarile organizate in sala de sport a unitatii scolare s-au intalnit patru generatii, de la strabunici care nu-si puteau retine lacrimile de emotie si pana la copii de varsta prescolara, care la toamna vor incepe aventura cunoasterii in limba materna. Intr-o atmosfera prietenoasa, dar in aceeasi timp si solemna, zecile de tineri absolventi au pasit cu emotie si mandrie in fata celor veniti sa le onoreze munca si performanta scolara. Tineri, frumosi, eleganti si hotariti, generatia 2017 este o dovada vie ca viitorul comunitatii maghiare este pe maini bune.

Fara nimic festivist si exagerat, evenimentul a excelat prin diversitate si bun simt, un exemplu de organizare atenta si riguroasa, cu un program care ar merita preluat si de alte unitati scolare. Intr-o atmosfera relaxata si prietenoasa care te ducea cu gandul la o mare familie unita si fericita, absolventii Liceului „Németh László” din generatia 2017 au intrat  insotiti de diriginti, in aplauzele si admiratia asistentei.

Cuvintele rostite de invitati, profesori si elevi au reliefat mandria de a fi membri ai unei comunitati, a carei identitate, traditii si continuitate sunt asigurate si prin noua generatie de liceeni. Premierea absolventilor a fost unul din momentele remarcabile, prin intensitatea trairilor si sentimentelor generate, iar programul artistic a demonstrat ca la „Németh László” exista un mediu propice de educare si dezvoltare pentru maghiarii din Baia Mare.

Un alt episod remarcabil al zilei l-a constituit si intalnirea absolventilor cu membrii comunitatii din care fac parte. In locatia Bisericii Reformate si in prezenta liderilor religiosi apartinand mai multor confesiuni, tinerii si-au exprimat sentimentele si credinta, intr-un mod extrem de emotionant. Cuvintele adresate de reprezentantii cultelor, indemnurile la o viata activa dominata de principii si moralitate, au generat sentimente si trairi puternice tinerilor absolventi, dar si membrilor comunitatii prezenti la ceremonie.

Comunitatea maghiara din Baia Mare a demonstrat inca odata ca are membri activi si uniti, lideri noi care sunt responsabili si implicati, dar mai ales o disponibilitate totala pentru a-si pastra, dezvolta si respecta traditiile, cultura si identitatea nationala. Mult succes in viata tinerilor absolventi si sa fie mandri ca au avut sansa si onoarea de a fi urmat cursurile Liceului Teoretic „Németh László”.

ZiarMM

Foto: Panni Pongracz

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2