septembrie 17, 2021

O noua sedinta a Colegiului Prefectural. Afla ce s-a discutat (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

colegiul prefectural (2)Miercuri, 24 februarie, la Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc o noua sedinta a Colegiului Prefectural, condusa de prefectul Anton Rohian. Ordinea de zi a intalnirii a cuprins urmatoarele teme: Raportul de activitate al Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures pe anul 2015 (a prezentat Dragos Nacuta – Inspector Sef); Asigurarea climatului de ordine si siguranta publica pe timpul manifestarilor si adunarilor publice desfasurate la nivelul judetului Maramures in anul 2015 (a prezentat Lt. Col. Petru – Marcel Floristeanu – Inspector Sef, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Maramures); Evaluarea activitatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures in anul 2015 (a prezentat Lt. Col. Ioan – Daniel Muresan – Inspector Sef).

Dragos Nacuta a afirmat ca obiectivul strategic al Inspectiei Muncii in ultimii ani este combaterea fenomenului muncii fara forme legale, reusindu-se progrese semnificative in acest sens.

Lt. col. Petru – Marcel Floristeanu a declarat ca in 2015 jandarmii au participat la 461 misiuni de asigurare a ordinii publice, dintre care cele mai importante au fost sarbatori precum Hora la Prislop, Tanjaua de pe Mara, manifestarile prilejuite de Sfintele Pasti, Sarbatoarea Castanelor, precum si manifestarile sportive (handbal feminin si masculin). De asemenea, jandarmii au fost prezenti la manifestari de protest: 8 pichetari ale unor obiective bancare si 15 mitinguri si marsuri organizate in urma tragediei de la Clubul Colectiv. Peste jumatate din total (250) l-au constituit manifestarile cultural-artistice, religioase si promotionale.

Prefectul Anton Rohian a laudat activitatea Jandarmeriei, amintind felul pozitiv in care aceasta a colaborat cu Institutia Prefectului, in special in momentele de criza, cum a fost meciul de fotbal dintre FC Baia Mare si Steaua Bucuresti. Prefectul a mai amintit interventiile discrete si eficiente ale Jandarmeriei la competitiile internationale, la manifestarile culturale din diferite comunitati si si-a exprimat speranta ca anul 2016 va fi un an linistit, cu toate ca va avea loc o competitie electorala.

Dr. Ioan Marchis, directorul Directiei Judetene pentru Cultura Maramures, a tras un semnal de alarma legat de monumentul haiducului Pintea Viteazul, amplasat in fata inspectoratului care ii poarta numele, precizand ca el trebuie restaurat, aparat de diversi concetateni care, mai ales de sarbatori, incearca sa il batjocoreasca si sa il distruga.

Marchis a propus ca statuia sa fie mutata si pentru ca, aflandu-se langa un obiectiv militar, nimeni nu are voie sa se apropie de statuie sau sa o fotografieze. Lt. col. Floristeanu s-a aratat deschis la ideea de a fi stabilite anumite zile in care monumentul sa poata fi vizitat, promitand ca se va interesa daca acest lucru este posibil.

Lt. col. Ioan – Daniel Muresan a aratat ca, in  anul 2015, serviciile profesioniste si voluntare pentru situatii de urgenta din judetul Maramures au fost alertate la 8186 situatii de urgenta, in medie 22,43 pe zi. Comparativ cu anul 2014, numarul situatiilor de urgenta la care ISU a fost solicitat a crescut cu 635 interventii.

Printre greutatile intampinate de ISU Maramures, lt. col Muresan a mentionat: insuficienta fondurilor necesare pentru desfasurarea activitatii; uzura accentuata a parcului auto, ceea ce determina cresterea cheltuielilor de mentenanta; gradul redus de asigurare cu echipament de protectie; probleme intampinate in acordarea timpului de recuperare pentru timpul desfasurat peste programul normal de lucru, pentru personalul care lucreaza in ture; nealocarea fondurilor necesare pentru realizarea obiectivelor de investitii propuse; lipsa unui psiholog.

Prefectul Anton Rohian a declarat ca apreciaza activitatea ISU Maramures, alaturi de care se afla la datorie, intr-un mod foarte responsabil, 24 de ore din 24. Prefectul a declarat ca se lucreaza, impreuna cu secretarul de stat Raed Arafat, la depasirea greutatilor mentionate si la aducerea activitatii ISU Maramures la parametri de normalitate.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

colegiul prefectural (1)

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2