O noua telenovela cu iz balcanic la Bruxelles. Cum si-a pus Corina din nou poalele in cap

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

corina cretuNoi am vrut in Uniunea Europeana! Nu ne-a fortat nimeni. Ne-am aruncat in lumea civilizata cu toata zestrea noastra genetica geto-dacica alterata de mutatii fanariote. Am reusit sa ne strecuram printre conditiile de aderare, cu chiu cu vai, ca niste oi capiate prin strunga ciobanului mofluz. Am fost “aderati” nu pentru ca am fi binemeritat ci doar pentru ca au pus umarul romanii din diaspora, casa regala si multi alti prieteni straini pentru care Romania nu insemna doar un colt de pe harta. Iar in final, ne-am dus ca la nunta in sate precum Flamanzi sau Madulari, cu nasul beat si ginerele cufurit. Ca sa stie lumea ca ne certam in strada, am defilat in Benelux in carute separate, una trasa de doi cai buieci, alta de niste boi castrati, dovedindu-ne incapacitatea de a ne gestiona momentul de glorie.

Ne-am integrat de bine de rau in sfera de influenta a institutiilor UE, chiar daca functionarii trimisi de statul roman imbecilizat de criptocomunism, aratau ca niste tigani caramidari imbracati in costume „Taylor&son”. Asta e si nu avem ce face. In loc sa apelam la niste oameni civilizati din diaspora, vorbitori de limbi straine si cu notorietate in tarile adoptive, ne-am delegat la Inalta Curte Europeana ciurucarii si mandrele belicoase, reusind sa ne facem de ras din prima zi.

Din 2007 am avut trei comisari europeni. Nu pentru ca am fi meritat, dar asa sunt cutumele conducerii colective. Leonard Orban pe multilingvism, adica undeva in capatul mesei ca importanta, Dacian Ciolos la agricultura, demn specialist al civilizatiei rurale provenit dintr-un judet sarac si subdezvoltat si in final Corina Cretu, nimfa blonda cibernetica a politicii romanesti, fosta jurnalista, experta prezidentiala si parlamentara PSD. Daca primii doi au “stralucit” prin decenta si o conduita de ruda saraca, madam Cretu a facut praf din prima zi, binemeritand onorabilul comisariat al Politicilor Regionale, o vaca buna de muls hranita de o armata de trepadusi.

Stim ca nu prea avem personalitati provenite din tara care sa ne reprezinte onorabil. De aceea mentionam imensa rezerva de romani traitori in diaspora. Dar fala si mandria sunt mai importante decat interesul national. Asa e la romani de 25 de ani. Ne-am facut de ras in ultimii opt ani cu o gasca de europarlamentari gen Corneliu Vadim Tudor – campionul absenteismului la sedintele UE, Gigi Becali – ciobanul semianalfabet care balbaia in aromana discursuri fara obiect, domnisoara Eba, mezina presedintelui conflictual declarata cea mai botoxata europarlamentara, pateticul “draga Stolo” si bretonata procuroreasa cu aer matrafoxat care raspunde la apelativul MM. Nici daca ii numea un Ion Iliescu senil nu puteam nimeri mai bine.

Desemnarea Corinei Cretu pentru o demnitate europena a fost o gafa marca Victor Ponta. Si totusi…cat de cretin trebuie ca sa fii sa nominalizezi pentru functia de comisar european o jupaneasa oxigenata, proaspat scapata dintr-un scandal cu iz de budoar? Ce profil moral, ce nivel de integritate si mai ales ce imagine publica poate avea o femeie capabila sa trimita poze selfie in lenjerie intima? Ne-am facut din nou de rahat in stilul neaos romanesc, declansand hohote de ras in cancelariile straine si zambete discrete in Comisia Europena.

Zilele trecute a izbucnit un nou scandal avand-o in centru pe Corina Cretu. Presa straina scrie ca in buna traditie damboviteana, madam comisar european lua concedii lungi si dese, efectua deplasari exotice, lipsea de la sedintele guvernului european si isi folosea echipa pe post de slugi, trimitand functionarii europeni sa-i duca lenjeria la spalat, sa-i faca cumparaturile, patul si curatenia in borde(l)i. Jigniti de nesimtirea parvenitei cu apucaturi ciocoiesti, o parte a personalului a demisionat cu tam-tam, declansand un nou tzunami antiromanesc. Iar autoritatile statului tac, fostul comisar Ciolos inghite aer, in timp ce presedintele lent in gandire se scarpina in zona posterioara. In orice tara civilizata din lume, matracuca compromisa era urgent chemata acasa si trimisa sa presteze la administratia sector 5 sau la dat cu matura intr-o colonie minereasca. Dar nu si in Romania !

Gandindu-ma la cum abuza aia de functie, imi amintesc ca reteta era aplicata si de anumite directoare din Primaria Baia Mare, una matrasita deja din post trimitandu-si pe vremuri slugutele la cumparaturi si spalat vasele, cealalta fumand in birou ca un turc, asemenea Corinei Cretu, in timp ce facea retrocedari dubioase. Daca in institutiile publice fumatul este interzis de ce in anumite birouri din administratia locala inca miroase acru a fum statut, iar scrumierele dau pe afara? Nimic nou sub soare intr-o lume dominata de nesimtire si tupeu.

Cato CENZORUL

foto: libertatea.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. grig

    asta e, partide de nimic, cu oameni de nimic , cu strategie zero si fara viziune au trimis la Bruxel doar specialist(e) in ()ue. Ca acasa ne pute casa a mizerie si cuplerai stim toti dar si afara umblam cu chilotii patati! Cu asta defilam ca tara , cu niste prestatoare de servicii trecute si uzate?Rusine PSD si clasa politica. Sunteti niste j…i si nulitati fara valoare.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2