O noua zi cu tigari de contrabanda confiscate in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

tigari contrabandaIn data de 11 iunie, la nivelul Sectorului P.F Poienile de sub Munte – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate. Astfel, in jurul orei 23.00, lucratorii nostri au observat mai multe persoane care transportau de la linia de frontiera catre interior, mai multe colete voluminoase.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, dar barbatii nu s-au supus somatiilor si s-au dispersat in directii diferite.

„In urma cercetarii zonei, a fost descoperita si retinuta o persoana implicata in activitatea infractionala, V.B., de 15 ani. La scurt timp, politistii de frontiera au mai descoperit o persoana care se ascundea in vegetatie, identificata ca fiind S.C. in varsta de 18 ani, iar langa aceasta se aflau mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.

In continuarea verificarilor, s-a constatat faptul ca in activitatea infractionala a fost implicat si numitul P.I. , de 25 ani.

Drept urmare cele trei persoane impreuna cu tigarile au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor. In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 1.319 pachete tigari de diferite marci, in valoare de 11.900 lei”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, iar la final urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

* Ieri, in jurul orei 22.30, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au observat o persoana care transporta catre interiorul tarii mai multe colete voluminoase.

„Politistii de frontiera au procedat la somarea verbala a barbatului, moment in care acesta a abandonat coletele incercand sa fuga. Imediat a fost retinut de catre lucratorii nostri si identificat ca fiind Nicolae C., de 22 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

In zona au fost descoperite mai multe colete cu tigari, iar in urma inventarierii s-a constatat ca acestea contin 1.426 de pachete, de provenienta ucraineana in valoare de 12.900 lei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, iar tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii”, a mai precizat Radu Lungu.

*Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului, judetul Maramures, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice au descoperit, pe DJ 185, un autoturism abandonat in care au fost observate mai multe colete cu tigari.

Masina si coletele au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor, in urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.410 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 12.700 lei.

Tigarile au fost confiscate, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

*Azi dimineata, un echipaj al politiei de frontiera de la Sectorul PF Sighetu Marmatiei, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a descoperit in apropierea frontierei 4 colete voluminoase care contineau cantitatea de 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Tigarile, in valoare de 27.000 lei, au fost confiscate, iar politistii de frontiera efectueaza verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole