O parte din alesii judeteni cer demisia conducerii executive DGASPC. Comisia de asistenta sociala din cadrul CJ Maramures va incepe un control paralel

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cei trei directori de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures au participat la sedinta de indata desfasurata astazi, 5 septembrie, la Consiliului Judetean.

Alina Coste-Madaras, director general, Dorina Curteanu, director Asistenta Sociala si Maria Griguta, director economic au dat cateva explicatii alesilor participanti cu privire la situatiile inregistrate atat la Centrul pentru de Recuperare pentru Persoane cu Handicap si in Sectia de psihiatrie I Barbati din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei. Va reamintim ca descoperirea a fost facuta de catre reprezentantii Centrului de Resurse Juridice si Tonal.

Consilierii judeteni au cerut demisia conducerii executive DGASPC

In cadrul sedintei, seful CJ Maramures a subliniat faptul ca institutia judeteana are doar atributii financiare, nu si atributii executive de a interveni asupra modului in care sunt ingrijiti beneficiarii DGASPC.

”Cerem, insa, seriozitate, in concordanta cu sumele investite in cadrul acestei institutii. (…) Totodata, au fost crescute semnificativ salariile angajatilor din DGASPC, pentru ca toti sa fie multumiti. In ultima luna, insa, au aparut mai multe incidente, care au revoltat si reprezentantii Consiliului Judetean, iar o parte dintre alesi au cerut demisia conducerii executive. Ceea ce ne dorim, insa, nu este o discutie aprinsa, ci vrem ca astfel de probleme sa nu mai fie semnalate in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. (…) Si un lucru este cert: exista vinovati pentru ceea ce s-a intamplat la Poienile de sub Munte si la Sighetu Marmatiei, iar daca acestia nu vor fi identificati, vom considera ca este de vina conducerea DGASPC Maramures”, a declarat seful administratiei judetene.

In explicatiile oferite de Alina Coste-Madaras, directorul general al DGASPC, aceasta a precizat ca pana vineri, 6 septembrie, toti cei 32 de beneficiari aflati in Centrul de Recuperare din Sighetu Marmatiei vor fi relocati in alte locatii din Sighet si Baia Mare. Mai mult, Coste-Madaras a precizat ca a dispus de urgenta constituirea unei comisii care sa verifice cum au fost tratati pacientii.

Aici venim cu precizarea ca madam director general s-a trezit cam tarziu. Ea ar fi trebuit sa cunoasca conditiile in care stau acesti oameni bolnavi si cum sunt „tratati” si la propriu si la figurat. Evident ca sunt mici sansele sa nu fi stiut… Solicitarea alesilor judeteni in ceea ce priveste demisia conducerii executive este indreptatita. La capitolul onoare se sta mai rau, din pacate. Acest lucru inseamna ca numirile pe aceste posturi de conducere nu au fost bine gandite si ar trebui reanalizate.

Alina Coste-Madaras, directorul general al DGASPC: ”Am dispus de urgenta constituirea unei comisii de cercetare administrativa care sa verifice modul in care au fost tratati beneficiarii internati in centrul din Sighet si vom lua masurile legale care se impun”.

„In paralel cu comisia instituita la nivelul DGASPC, comisia de asistenta sociala din cadrul Consiliului Judetean Maramures va incepe un control paralel pentru a prezenta, in zilele urmatoare, un raport individual plenului CJ Maramures. In functie de raportul care va fi intocmit la final si dupa ce DGASPC va prezenta rezultatele propriei anchete, discutia va fi realuata”, se arata intr-un comunicat transmis de CJ Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole