O parte din reflectiile IPS Justinian Chira, publicate intr-o carte

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

justinian-chiraRecent a aparut cartea „Reflectii. Din caietele Arhiepiscopului Justinian”, care a fost ingrijita de jurnalistul baimarean Mircea Crisan.

In carte au fost publicate cateva reflectii ale IPS Justinian, scrise de acesta in doua caiete, in anii 2014 si 2015.

„Ceea ce am cules din scrierile Arhiepiscopului Maramuresului si Satmarului sunt lucruri de o mare valoare, ganduri ale unui mare Marturisitor al lui Hristos, crampeie din rugaciunile unui Sfant menite sa ne inalte si sa ne intareasca, pasaje demne de un mare teolog, si chestiuni de detaliu si de finete pe care o minte omeneasca nu le-ar putea asterne pe hartie fara inspiratia Duhului Sfant”, spune Mircea Crisan, printre altele, in cuvantul de deschidere a cartii.

Noua carte va aparea in curand in librariile bisericilor din judet.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Cato Cenzorul

    Dle Crisan, am citit multe despre Justinian. Am auzit si multe pareri de la sursa. Justinian Chira este doar un om simplu, un taran in sutana de arhiepiscop, un om de o moralitate exemplara. Nimic complicat, nimic pompos, motiv pt care cuvinetele declarate desdpre persoana lui sunt desuete. Da, cu siguranta crede si marturiseste in Hristos cu toata puterea dar „mare teolog”? finete si inspiratie? De ce exagerati. Nimic nu e mai fals decat sa atribuiti cuiva atribute pe care nu le are si nici nu si le doreste. E doar un fiu de taran sarac, ajuns preot intr-o anume pozitie a ierarhiei fara vrerea lui. Un monah a carui viata e un exemplu de cucernicie. Uitati-va la filmul Iustinian, treceti cu vedere incoerentele lui de exprimare si usoara confuzie a ideilor si vedeti doar omul simplu, slujitorul umil al lui Dzeu. Mesajul e sublim in film. E Justinian …si atat. Va rog!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2