O pereche de ochelari de soare ai cantaretului John Lennon, vanduta cu 137.500 de lire sterline

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O pereche de ochelari de soare cu lentile rotunde care au apartinut cantaretului John Lennon a fost adjudecata vineri cu suma de 137.500 de lire sterline (165.000 de euro), depasind de peste 20 de ori pretul estimativ, in cadrul unei licitatii ce a fost organizata la Londra de casa Sotheby’s, informeaza AFP.

Ochelarii au fost pusi in vanzare de Alan Herring, soferul lui Ringo Starr si al lui George Harrison, doi dintre cei patru membri ai trupei The Beatles, la sfarsitul anilor ’60. Ochelarii au fost uitati pe bancheta din spate a unui automobil in 1968.

Alan Herring a spus ca in acea zi i-a luat in masina pe Ringo Starr, George Harrison si John Lennon si i-a „condus pe baieti la birou”.

„Cand John a iesit din masina, am observat ca isi lasase ochelarii de soare pe bancheta din spate si ca o lentila si un brat se desprinsesera. L-am intrebat pe John daca voia ca eu sa ii repar. Mi-a spus: ‘nu-ti face griji, ii purtam doar pentru stil’. Nu i-am reparat niciodata, i-am pastrat pur si simplu asa cum erau, asa cum mi i-a lasat John”, a dezvaluit fostul sofer.

Si alte obiecte care au apartinut membrilor legendarului grup britanic au fost propuse spre vanzare in cadrul aceleiasi licitatii. Astfel, un colier din perle si clopotei, care i-a apartinut lui George Harrison, s-a vandut cu 10.000 de lire sterline (12.000 de euro), scrie Agerpres.

„John Lennon si emblematicii lui ochelari de soare cu lentile rotunde sunt indisociabili (…) Ei sunt cei mai renumiti ochelari de soare din istoria rock-and-rollului”, a declarat intr-un comunicat Grabriel Heaton, specialist in carti si manuscrise in cadrul casei Sotheby’s.

„La o jumatate de secol dupa perioada de varf a ‘Beatlemaniei’, obiectele asociate cu aceasta trupa sunt mai populare ca niciodata”, a adaugat acelasi specialist.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2