O persoană care nu avea declarație pe propria răspundere, sancționată în Maramureș

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, pe raza județului, în sistem integrat, 63 de misiuni.

Cele 121 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru respectarea măsurilor stabilite de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, în acțiuni de combatere a criminalității economice. În executarea misiunilor au fost utilizate 35 mijloace de mobilitate.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 51 de maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu. S-a procedat la verificarea a peste 1.900 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. O persoană a fost depistată, identificată și sancționată contravențional pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Aceasta a fost introdusă în carantină instituționalizată cu plata cheltuielilor aferente.

De asemenea, a fost identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura deplasării/liberei circulații și care nu a deținut declarația pe propria răspundere. Au fost aplicate, în context, 27 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.075 lei pentru încălcarea prevederilor legale.

”În Monitorul Oficial al României nr. 461/2020 a fost publicat ordinul comun cu privire la măsurile care trebuie respectate la terasele care se vor deschide din data de 1 iunie. Se va asigura distanța de minimum 2 metri între mese și participarea a patru persoane la o masă dacă provin din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

La terase nu se va permite accesul clienților cu simptome respiratorii; la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiași familii; nu se vor transfera meniuri, solnițe sau alte obiecte de la o masă la alta; acestea se vor dezinfectata după plecarea clienților de la o masă; personalul de servire trebuie să poarte măști și mănuși; vor trebui reorganizate circuitele de producție și livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaților; respectarea distanței între angajați sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecție (reducerea numărului de angajași și lucrul în ture, folosirea de echipament de protecție); se va proceda la curățirea și dezinfectarea cu produse biocide a spațiilor, echipamentelor și ustensilelor trebuie făcute mai frecvent; la intrarea pe terasă și la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini.

Atragem atenția persoanelor aflate în izolare la domiciliu să respecte măsura prevăzută de legislație! Structurile de ordine publică și siguranță, dar și instituțiile abilitate dețin datele persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dar și locația declarată. Nerespectarea măsurii stabilite atrage sancțiuni contravenționale, dar și carantinarea instituționalizată cu plata cheltuielilor aferente. Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș are date centralizate cu privire la patru locații de carantinare.

Se află în izolare la domiciliu 2996 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 17 persoane sosite în țară, în perioada stării de urgență, și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile. De asemenea, alte două persoane au solicitat, în această perioadă intrarea în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, au declarat reprezentanții CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1