O saptamana incarcata cu activitati pentru cadrele militare ale Biroului Informare-recrutare Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

“Bursa locurilor de munca pentru absolventi” a dat startul promovarii carierei militare in randul tinerilor absolventi, baieti si fete, din judetul Maramures.

Echipa formata din mr. Babici Dinu si plt.adj. Matan Florin a luat contact cu solicitarile de informatii despre cariera militara, a tinerilor aflati in cautarea unui loc de munca, in concurs cu ofertele societatilor comerciale de pe raza judetului Maramures.

Aflat in calendarul activitatilor dedicate aniversarii Zilei Armatei Romaniei evenimentul “Ziua Armatei Romaniei in scoli” a fost planificat impreuna cu directorii Colegiului tehnic “C.D. Nenitescu” si Scolii gimnaziale”Lucian Blaga” in perioada 23-24 octombrie.

Astfel, la aceste activitati a fost evocat eroismul militarilor romani din octombrie 1944 pentru eliberarea ultimei brazde de pamant romanesc din NV tarii.

De sarcina aceasta s-au achitat cu succes cei doi profesori de istorie din institutiile de invatamant amintite si in mod cu totul special reprezentantul Asociatiei Nationale a veteranilor de razboi filiala Maramures, col. (rtr) Coca Petru.

“Echipa de recrutori formata din lt.col Mihai Marius, mr. Babici Dinu si plt.adj. Matan Florin a raspuns intrebarilor elevilor interesati de cariera militara. Au fost ajutati in acest demers de elevi de la Colegiul National Militar de la Alba Iulia si cel de la Constanta precum si de elevi de la Scolile de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre si a Fortelor Aeriene de la Pitesti, respectiv Bobocu.

Standul de prezentare a armamentului usor de infanterie din dotarea militarilor Batalionului 612 Artilerie Antitanc Artilerie Antitanc Maramures organizat de maistrul militar Iosif Olimpiu a constituit atractia multor elevi care au profitat de oportunitate si s-au echipat pentru lupta“, a spus seful Biroului informare-recrutare Maramures, lt.col. Mihai Marius.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2