O scotiana, noua detinatoare a recordului pentru cea mai rapida calatorie pe bicicleta in jurul lumii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O femeie din Scotia a reusit sa incheie o calatorie cu bicicleta in jurul lumii cu aproape trei saptamani mai repede decat detinatoarea recordului precedent inscris in Guinness World Records, relateaza luni Press Association, informeaza AGERPRES.

Jenny Graham din Inverness si-a incheiat aventura pe bicicleta in jurul lumii in doar 124 de zile si 11 ore, depasind recordul pentru cea mai rapida astfel de calatorie efectuata de o femeie stabilit anterior de Paola Gianotti din Italia (144 de zile).

Calatoria de circa 28.968 kilometri a inceput la data de 16 iunie 2018 la Poarta Brandenburg din Berlin si a purtat-o pe Graham, in varsta de 39 de ani, prin 16 tari, inclusiv Letonia, Lituania, Mongolia, China, Australiam, Statele Unite, Portugalia, Spania si Olanda.

Ea a pedalat circa 13,5 ore pe zi si a strabatut in medie 250 de kilometri zilnic. De asemenea, Jenny Graham a fost nevoita sa zboare de patru ori si sa calatoreasca o data cu vaporul pentru a-si atinge obiectivul propus.

”Am fost curioasa sa vad cat de departe pot ajunge, iar acum sunt detinatoarea oficiala a unui nou record mondial. Anul trecut, cand am stabilit acest obiectiv, nu eram sigura ce ma asteapta, insa calatoria a fost impresionanta, obositoare si in final mi-a schimbat viata”, a declarat femeia care va fi inclusa in editia din 2020 a Cartii Recordurilor.

”As incuraja oricine persoana sa se urce pe bicicleta si sa descopere ca este capabila de mult mai mult decat crede”, a adaugat Jenny Graham.

Pentru aceasta aventura scotiana s-a antrenat timp de un an si a pedalat circa douazeci de ore pe saptamana.

Detinatorul recordului similar la barbati este Mark Beaumont, care a incheiat calatoria pe bicicleta in jurul lumii in 78 de zile, in septembrie 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2