O scrisoare redactata la bordul Titanicului s-ar putea vinde la licitatie cu 18.000 de lire sterline

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O scrisoare redactata la bordul Titanicului de un steward care si-a pierdut viata in timpul naufragiului va fi scoasa la licitatie, informeaza joi Press Association, informeaza AGERPRES.

Richard Geddes a redactat o scrisoare destinata sotiei sale cu cateva zile inainte ca pachebotul sa se ciocneasca de un aisberg in data de 14 aprilie 1912.

Acesta s-a numarat printre cei 1.500 de pasageri si membri ai echipajului care si-au pierdut viata in tragedie.

Scrisoarea, redactata pe o hartie purtand antetul Titanicului, vorbeste despre cum vaporul a evitat in ultimul moment ciocnirea cu o alta ambarcatiune.

Documentul era destinat sotiei sale, cu domiciliul in Southampton, Anglia, intr-un plic al companiei maritime White Star Line.

Organizatorii licitatiei estimeaza sa documentul s-ar putea vinde pentru suma de 18.000 de lire sterline, in cadrul unei vanzari desfasurate in Devizes, Wiltshire, pe 27 aprilie.

„Acest lot este scos la vanzare impreuna cu un certificat original, care face referire la moartea marinarului, oferind confirmarea oficiala pentru decesul sau in tragedia Titanicului, la care se adauga fotografii ale lui Geddes alaturi de sotia sa”, a mai spus licitatorul Andrew Aldridge

„Este o scrisoare exceptionala din mai multe punct de vedere. In primul rand, a fost scrisa la bordul Titanicului, se afla intr-un plic cu antetul acestuia, lotul mai contine si documente oficiale referitoare la domnul Geddes si, in sfarsit, continutul este superb, descriind o ciocnire evitata in ultimul moment de Titanic si care ar fi schimbat cursul istoriei”.

„Dragul meu Sal, am scapat cu bine ieri dupa o mare belea. Pe cand treceam prin dreptul New York si Oceanic, New York a rupt franghiile si aproape a intrat in noi, dar am reusit sa evitam coliziunea”, se spune in scrisoare.

„(…) A fost probabil un moment dificil pentru capitan”.

Geddes i-a scris sotiei sale ca, dupa parerea sa, Titanic ar trebui sa fie ”cu mult mai bun” si mai ”stabil” decat alte vapoare.

„Daca ajungem la timp miercuri si va fi disponibila o barca, iti voi scrie din New York”, se mai precizeaza in document.

Barbatul a incheiat epistola cu ”cea mai mare dragoste, sarutari dragei mele sotii si copiilor”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2