septembrie 19, 2021

O specie rară şi ameninţată de cerb, reperată pentru prima dată în Cambodgia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un cerb muntiac uriaş, o specie rară, pe cale de dispariţie, a fost văzut în Cambodgia pentru prima dată, semn că eforturile depuse de această ţară pentru a conserva fauna sălbatică au dat roade, au declarat vineri autorităţile locale, potrivit AFP, informează AGERPRES.

Animalul a fost surprins în aprilie de o cameră automată ascunsă în Parcul Naţional Virachey, din provincia Ratanakiri (nord-est), a declarat pentru AFP Neth Pheaktra, purtător de cuvânt al Ministerului Mediului.

Descoperirea a fost făcută abia de curând, când autorităţile cambodgiene au recuperat camera şi au cercetat imaginile surprinse de aceasta timp de luni întregi în pădure, unde se desfăşoară şi activităţi ilegale de trafic de cherestea.

“Este cea mai interesantă veste pentru Cambodgia şi pentru întreaga lume că o astfel de specie rară şi de grav ameninţată a fost descoperită în Cambodgia”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Specia a fost descoperită pentru prima dată în pădurile din Vietnam şi Laos în 1994.

Muntiacus vuquangensis, pe numele său ştiinţific, figurează pe Lista Roşie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN) ca fiind în pericol iminent de dispariţie.

Exploatarea forestieră ilegală rămâne un risc major pentru mediu în Cambodgia, unde suprafeţe întinse de pădure sunt ameninţate de la sfârşitul războiului civil din 1998.

Parcul Naţional Virachey a suferit o defrişare accelerată la începutul anilor 2000, dar situaţia sa s-a îmbunătăţit recent.

“Parcul a devenit un refugiu sigur pentru animalele sălbatice”, a dat asigurări Neth Pheaktra.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2