O suta de milioane de chinezi sunt infectati cu virusul hepatitei B sau C, potrivit OMS

Reclame home 1
Reclame home 1

O suta de milioane de chinezi sunt infectati cu virusul hepatitei B sau C si o jumatate de milion mor in fiecare an de cancer de ficat in cea mai mare parte din cauza acestei boli, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), informeaza AGERPRES.

Chinezii cu acest virus reprezinta aproape o treime din cei peste 300 de milioane de oameni care sunt infectati cronic cu virusul hepatitei B sau C la nivel global, cu toate ca mai putin de 5% din aceasta cifra au fost diagnosticati si isi cunosc boala, explica OMS intr-un comunicat.

„Multi oameni, in special in tari cu venituri mici si medii, nu stiu ca sunt infectati, motiv pentru care nu pot avea acces la tratamente adecvate”, a declarat Marc Bulterys, responsabil al Programului mondial de lupta impotriva hepatitei din cadrul organizatiei, citat sambata de EFE.

OMS a aprobat saptamana aceasta primele sale linii directoare la nivel mondial privind analizele pentru detectarea hepatitei B si C, care simplifica acest proces la populatii izolate sau in zone cu incidenta ridicata a bolii.

Organizatia a subliniat ca Beijingul „a facut progrese enorme” in controlul si prognozarea bolii, cum ar fi programul de imunizare timpurie (din copilarie) impotriva hepatitei B.

Cu toate acestea, reprezentantul organizatiei in China, Bernhard Schwartlander, a subliniat faptul ca tara „are o sarcina grea” cu aceasta boala, in conditiile in care aproximativ 7% din populatie este infectata sau are boala si multi oameni nu sunt constienti de faptul ca sufera sau ca sunt infectati.

Schwartlander a subliniat ca o detectare urmata de tratament poate preveni progresia bolii si, daca acest lucru se face mai devreme, se inverseaza deteriorarea ficatului.

In plus, hepatita C se poate trata gratie unei noi generatii de antivirale care au vindecat mai mult de un milion de oameni in intreaga lume.

Ghidul privind detectarea bolii a fost prezentat in timpul unei intalniri cu specialisti in boli de ficat din regiunea Asia-Pacific, care a avut loc in Shanghai in aceasta saptamana.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole