O tanara mama din Chiuzbaia a fost atacata de sarpele lui Esculap. Baietelul acesteia a descoperit reptila (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Anamaria Nicoara a avut o experienta mai putin placuta in weekendul care tocmai s-a incheiat. Baietelul ei de numai 4 ani a fost cel care a descoperit un sarpe de aproximativ 2 metri. Reptila se afla la baza nucului din fata casei lor. Cand s-a apropiat femeia, sarpele a atacat-o. Norocul ei a fost faptul ca s-a ferit la timp.

Anamaria Nicoara, localnica Chiuzbaia: “Sarpele era la nucul din fata casei. Baietelul meu l-a vazut si a mers la el impreuna cu cei trei caini pe care ii avem. Sarpele era la baza copacului si cred ca s-a speriat de animale deoarece a inceput sa urce pe trunchi. Fiul meu ne-a strigat spunandu-ne ca e un sarpe. Vreau sa va zic ca baietelul meu e atras de reptile, iar in casa avem vreo 20 de serpi din plastic. Ma bucur ca si-a dat seama ca e unul real si ca nu are voie sa puna mana pe el. Impreuna cu mama ne-am dus sa vedem despre ce este vorba. Am incercat sa ma apropiu, iar sarpele m-a atacat. A sarit cu tot corpul spre mine si a cazut pe jos. Cand a sarit a vrut sa ma muste. Am fost socata, m-am speriat. Apoi, mama s-a dus si a luat repede o grebla si s-a luptat cu el ca sa-l prinda sa-l scoata afara din curte. A durat lupta. Au ajuns aproape de vale. Efectiv ne temeam sa nu ne atace pe noi sau cainii. Reptila avea spre doi metri lungime, iar corpul era gros. Nu stim ce specie este. De-alungul copilariei mele am intalnit multi serpi, locuind la tara, insa niciunul nu a fost agresiv.”

Contactata de redactorul ZiarMM.ro, Camelia Miskolczi, profesor de biologie la Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare a acceptat sa se uite pe fotografii si video pentru a ne spune aproximativ din ce specie face parte.

Prof. biologie Camelia Miskolczi, Scoala Gimnaziala “Alexandru Ivasiuc”, Baia Mare: “Din fotografiile si videourile pe care mi le-ati aratat pare a fi sarpele lui Esculap. Reptila este neveninoasa, se misca incet, dar se catara foarte repede pe copaci si este agresiva atunci cand este deranjata. Sarpele, cel mai probabil, s-a simtit amenintat de prezanta oamenilor si a cainilor. Muscatura nu este veninoasa insa poate fi dureroasa si traumatizanta pentru un copil, spre exemplu. Sarpele lui Esculap este protejat de lege si nu este voie sa fie omorat. In astfel de situatii reptile trebuie lasata in pace si eventual admirate de la distanta mare. Aceasta specie poate ajunge pana la 2 metri. Se hraneste cu rozatoare, pasari mici, soparle. In aceasta perioada serpii se imperecheaza si exista posibilitatea ca schimbarile climatice din ultima vreme sa-i fi deranjat.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole