O vila din Sydney, vanduta pentru suma record de 61 de milioane de euro

Miliardarul australian Mike Cannon-Brookes a cumparat o proprietate pe malul marii in Sydney, pentru suma de circa 100 milioane de dolari australieni (61 milioane de euro), informeaza presa locala – eclipsand astfel precedentul record imobiliar din Australia, care fusese stabilit asociatul sau Scott Farquhar, noteaza AFP, transmite AGERPRES.

Cannon-Brookes si Farquhar sunt cei doi co-fondatori si co-directori generali ai Atlassian, o companie de software.

“Fairwater”, vila cumparata de Mike Cannon-Brookes, este situata in zona exclusivista Point Piper, cu vedere catre Golful Sydney, pe un lot de 1,12 hectare, si i-a apartinut anterior lui Mary Fairfax (1922-2017), a carei familie a controlat la un moment un imperiu mediatic, care includea in principal publicatia Sydney Morning Herald.

“Suntem incantati sa achizitionam ‘Fairwater’ pentru tanara noastra familie si asteptam cu nerabdare sa continuam sa scriem povestea acestei frumoase case din Sydney”, a declarat miliardarul in varsta de 38 de ani site-ului Internet Domain.

Vila a fost construita in 1881 si a apartinut timp de un secol familiei Fairfax, fiind cunoscuta pentru petrecerile pe care le-a gazduit timp de mai multe decenii, la care au participat membri ai famililor regale, celebritati si personalitati politice.

Potrivit site-ului citat, pretul de achizitie pentru “Fairwater”, gradinile si terenul sau de tenis a fost de circa 100 de milioane de dolari australieni, depasind astfel recordul anterior de achizitie al unei proprietati australiene.

Recordul anterior data din 2017, atunci cand Farquhar a cumparat pentru aproximativ 75 de milioane de dolari australieni “Elaine”, o vila construita in 1863, care a apartinut la randul ei familiei Fairfax timp de peste un secol.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2