septembrie 19, 2021

Oaia Chris a intrat in Cartea Recordurilor cu o “recolta” de lana de peste 41 de kilograme

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

oaia chrisOaia Chris, un merinos australian care risca sa moara sub povara propriei sale lani, si-a facut intrarea in Cartea Recordurilor dupa ce a fost tunsa de cea mai mare cantitate de lana inlaturata vreodata. Oaia, care a fost gasita de niste excursionisti la inceputul lunii septembrie umbland singura in apropiere de Canberra, a fost tunsa de un campion australian in domeniu, iar cantarul a aratat 41,1 kilograme de lana, transmite miercuri AFP citata de Agerpres.

Guinness World Records a anuntat pe site-ul sau ca oaia botezata Chris a depasit cu mult recordul lui Big Ben, o oaie neo-zeelandeza careia i-a fost tunsa in 2014 o cantitate de lana de 28,9 kilograme.

“Recordul mondial nu era prioritatea noastra cand am tuns-o pe Chris, dar suntem bucurosi de aceasta recunoastere”, a spus Tammy Ven Damge, director al Societatii australiene de protectie a animalelor (RSPCA) pentru capitala australiana.

Chris a aparut pe prima pagina in presa internationala cand RSPCA a solicitat ajutorul unui profesionist in tuns pentru a usura animalul de lana, atat de groasa incat ii punea viata in pericol. Crescute pentru lana, oile merinos risca sa aiba mari probleme — si chiar sa moara — daca nu sunt tunse regulat. Ele pot face infectii si avea hipertermie.

Lana lui Chris a fost oferita Muzeului National din Canberra, iar animalul este gazduit intr-o ferma de agrement din statul New South Wales.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2