Oameni noi pentru Consiliul Local Baia Mare si Consiliul Judetean Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

# Dan Ivan, presedinte USR Maramures: „Aducem corectitudine, responsabilitate si legalitate in administratia locala”

Uniunea Salvati Romania Maramures propune maramuresenilor doua echipe de profesionisti pregatiti sa schimbe in bine administratia locala si judeteana. Filiala maramuresana a luat fiinta acum trei ani, ca raspuns la nemultumirea cetatenilor fata de modul in care se face politica in Baia Mare, in Maramures si in tara. Azi, USR cuprinde in interiorul sau sute de profesionisti maramureseni, cu experienta dovedita in unele dintre cele mai relevante domenii de activitate de la noi — minerit, administratie, economie, tehnologia informatiei, sport, agricultura, invatamant, silvicultura si multe altele.

„Participand in acest an pentru prima data, de la infiintare, la un scrutin de alegeri locale, ne propunem sa aducem corectitudine, responsabilitate si legalitate in administratia locala. Aceste trei ingredinte lipsesc aproape cu desavarsire atat in administratia baimareana, cat si in cea judeteana, iar asta nu face decat sa sporeasca exodul tinerilor in strainatate si sa mentina Maramuresul in saracie”, explica Dan Ivan, presedinte USR Maramures si candidat la functia de primar in Baia Mare.

# Candidatii USR pentru Consiliul Local Baia Mare

Candidatii pentru functia de consilieri locali din Baia Mare au fost alesi in mod democratic, dupa ce si-au expus viziunea asupra proiectelor vitale pentru Baia Mare, in Adunarea Generala a filialei. Pe langa proiect, membrii partidului care sunt gata sa-si asume un rol mai activ in viata orasului nostru si-au pus in dosarul de candidatura si declaratiile de venit si interese, precum si prezentarea experientei profesionale. In niciun alt partid din Romania nu exista un sistem de valori si de alegeri atat de riguros elaborat si care sa incurajeze meritocratia mai mult decat in USR. Si asta pentru ca Uniunea Salvati Romania, atat in plan national, cat si local, promoveaza Oameni si nu liste…

 1. Dan Ivan (inginer si activist in domeniul copiilor cu Sindrom Down)
 2. Bogdan Hodorogea (director general al unei companii IT)
 3. Claudiu Pop (manager expansiune)

4.-5. Andrei Nagy (manager de proiecte IT), la egalitate de voturi cu prof. Leontin Pop (master in Managementul organizatiilor sportive, presedinte Clubul de handbal Extrem)

 1. Norbert Kolozsvari (inginer IT)
 2. Robert Cotos (antreprenor eCommerce si studii in stiinte politice)
 3. Dragos Moldovan (jurist si consilier parlamentar in perioada 2016-2019)
 4. Stefan Gherghel (profesor, antrenor si olimpic in proba de inot)
 5. Horea Nascu (lector universitar la Centrul Universitar Nord)
 6. Delia Varga (expert principal administratie publica)
 7. Bogdan Blidar (i nspector Sanatate si Securitate in Munca)
 8. -14. Sergiu Grosan (inginer electronist), la egalitate de voturi cu Raul Radu (operator in industria aeronautica)
 9. Bogdan Tomoiaga (inginer de mediu).

# Candidatii USR pentru Consiliul Judetean Maramures

In cadrul Conferintei Judetene a USR Maramures din luna februarie a.c. au fost alesi, dupa o selectie la fel de riguroasa, si candidatii pentru Consiliul Judetean. Cei 13 candidati provin de pe intreg cuprinsul judetului si sunt adanc ancorati in realitatile satelor si micilor orase de la noi. Multi dintre ei sunt specialisti desavarsiti in domeniile lor de activitate, drept pentru care au ramas in functii de conducere indiferent de Guvernele sau partidele care s-au perindat la putere de-a lungul celor 30 de ani de democratie in Romania.

Pe de alta parte, trebuie mentionat ca delegatii USR Maramures l-au desemnat drept candidat la presedintia Consiliului Judetean pe Vlad Emanuel Durus, actualmente deputat. Vlad Durus este avocat si unul dintre cei mai vocali si harnici reprezentanti ai Maramuresul in Parlament.

 1. Radu Trufan (manager de proiect si coordonator de extindere a USR in Transilvania)
 2. Sorin Ilies (analist comportamental si antreprenor)
 3. Vasile Weisenbacher (inginer preparator minier cu peste 30 ani de experienta manageriala la mai multe exploatari miniere din judet)
 4. Andrei Dipse (profesor doctor in Filosofie politica)
 5. Mihai Dancus (inginer mecanic, profesor la Liceul din Borsa)

6.-7. Ingeborg Mihalik (expert contabil in Sighetu Marmatiei, cu experienta in agricultura si atragerea de fonduri europene), la egalitate de voturi cu Grigore Nechita (profesor din Copalnic Manastur si antreprenor in agricultura)

 1. Ovidiu Barbul (presedinte USR Ocna-Sugatag si administrator al unei companii private)
 2. Grigore Coman (inginer silvic, liderul Sindicatului Silvicultorilor din Maramures)

10.-11. Ghita Kraszuk (manager Information and Communication Technology), la egalitate de voturi cu Melinda Medan (asistent medical principal generalist, cercetator stiintific in domeniul medical)

 1. Ioan Pop (specialist in administratia publica)

# Ing. Dan Ivan, candidatul USR la functia de primar al Baii Mari

De asemenea, Adunarea Generala a USR Baia Mare l-a ales pe Dan Ivan, presedintele filialei, drept candidat la Primaria Municipiului. Absolvent al Universitatii de Nord Baia Mare si inginer de profesie, Dan Ivan este unul dintre fondatorii USR in Baia Mare si Maramures. Iar la cei 41 de ani, el a demonstrat ca este un om activ, cu spirit de initiativa, un atent organizator si un bun cunoscator al problemelor municipiului. Si este hotarat sa faca din Baia Mare un oras modern, competitiv economic si plin de viata, alaturi de echipa de profesionisti din USR.

Familist convins, Dan Ivan este foarte implicat in actiuni civice si nonguvernamentale, in special in problematica copiilor cu Sindrom Down. Si nu intamplator. Lupta sa pentru drepturile copiilor a pornit din nevoia de a-si ajuta si proteja fetita. Asta in conditiile in care sistemul socio-educational si sistemul de sanatate s-au demonstrat a fi nepregatite sa ofere sanse egale de dezvoltare tuturor celor mici. Asadar, si-a luat soarta familiei in maini si a creat o asociatie neguvernamentala care sprijina si alti peste 30 de copii cu Sindrom Down din Baia Mare sa isi urmeze terapiile medicale si sa creasca frumos si in armonie cu ceilalti.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

 1. dbm

  gluma de partid… oameni noi care nu sunt cunscuti nici macar in randul partidului..cel putin locuriel 2 si 3. fail total.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2