septembrie 24, 2021

Oamenii care locuiesc singuri tind sa manance mai putin sanatos decat ceilalti 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

mancarePersoanele care locuiesc singure tind sa manance mai putin sanatos decat cei care locuiesc alaturi de o alta persoana, indica un studiu publicat recent, realizat de cercetatorii de la Universitatea de Tehnologie din Queensland (Australia) si citat de Huffington Post, transmite Agerpres.

Cercetarea, publicata in revista Nutrition Review, a analizat 41 de studii anterioare pentru a descoperi legatura dintre a locui singur si aportul de hrana si nutrienti. Potrivit cercetatorilor, cei care locuiesc singuri tind sa aiba o dieta mai putin diversa si mai saraca in fructe si legume, cunoscute pentru aportul lor de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, care pot ajuta la protejarea organismului impotriva anumitor boli.

De asemenea, rezultatele au indicat ca printre motivele pentru care cei care locuiesc singuri nu au o dieta sanatoasa se numara lipsa abilitatilor de a gati, absenta unui partener pentru a-i ajuta la cumparaturi, costul ridicat al produselor alimentare pentru o singura persoana, dar si lipsa de motivatie pentru a pregati de mancare. In plus, cercetarea a aratat ca barbatii care locuiesc singuri sunt mai predispusi sa manance nesanatos decat femeile.

Cercetatorii au constatat, de asemenea, ca persoanele care traiesc singure nu sunt doar lipsite de motivatia de a gati, dar nici nu se bucura de mancarea gatita astfel si sunt mai predispuse sa pregateasca mese simple sau pe baza de semipreparate, lipsite de substante nutritive importante.

Banii joaca, de asemenea, un rol semnificativ in dietele celor care traiesc singuri: alimentele sanatoase, cum ar fi pestele, fructele proaspete si legumele necesita mai multe deplasari la alimentara si un ritm mai rapid de consum. consumului.

Potrivit AFP, desi studiile anterioare au evidentiat ca preparatele gatite in casa sunt asociate cu un risc mai mic de obezitate, boli de inima si diabet zaharat de tip 2, numarul de persoane care traiesc singure din tarile dezvoltate este in crestere.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2