Oamenii invata mai repede decat programele de inteligenta artificiala sa conduca autoturisme

PNL

calculatoareAutoturismele autonome ameninta locurile de munca a milioane de soferi din lumea intreaga, insa deocamdata oamenii detin suprematia in domeniul invatarii conducerii autoturismelor, scrie newsweek.com, informeaza AGERPRES.

Un algoritm de inteligenta artificiala, proiectat sa implementeze pe masini sistemul de conducere autonoma, a reusit acest lucru folosind o cantitate de 72 de ore de informatii despre modalitatea de conducere a autoturismelor. Acest lucru ar putea fi impresionant pentru un robot, insa reprezinta o perioada de timp de doua ori mai mare decat media oamenilor care invata sa conduca un autoturism.

Gigantul IT Nvidia a dezvoltat o retea neuronala convolutionala (CNN) care sa manevreze volanul autovehiculului in orice conditii de vreme, folosind numai informatiile provenite de la camere montate pe masina. Proiectul celor de la Nvidia, denumit Dave, a inceput in 2015 ca un efort de a integra toate functiile specifice unui astfel de program, precum respectarea liniilor de demarcatie ale sensului de deplasare, in programul de conducere autonoma.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1