Oamenii politici nu trebuie protejati de lege!

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Gruparea PSD-ALDE forteaza amnistia si gratierea in perioada ce urmeaza. Mai multe voci din PSD, printre care si secretarul general interimar Codrin Stefanescu, au confirmat aceasta dorinta a social-democratilor. In acest context, USR ii cere presedintelui Romaniei ca, in baza atributiilor constitutionale, sa participe la toate sedintele de Guvern din aceasta luna, pentru a impiedica o ordonanta de urgenta de amnistie si gratiere.

„In aceasta perioada, Guvernul ar trebui sa se ocupe de preluarea presedintiei Consiliului UE si nu sa continue politica de a-si salva membrii de partid care au dosare si condamnari penale. Dupa raportul MCV devastator pe justitie, sa vii cu o alta masura prin care albesti dosarele unor politicieni acuzati de fapte de coruptie ar insemna ingroparea definitiva a Romaniei ca stat european civilizat. Faptele de coruptie nu trebuie amnistiate, politicienii condamnati definitiv pentru ca au profitat de pe urma functiilor pe care le-au ocupat nu trebuie gratiati! S-ar crea un precedent catastrofal.

Orice politician care ocupa o functie de demnitate publica va fi incurajat printr-un astfel de gest sa fure, pentru ca vine un Guvern si-l iarta de tot. Ce va intelege omul de rand dintr-o astfel de masura? Un ales trebuie sa respecte Constitutia si legile tarii, asa cum scrie in juramantul de credinta pe care-l depune, nu sa favorizeze jefuirea tarii. Hotararile instantelor nu trebuie sa fie anulate de votul interesat al oamenilor politici”, a declarat deputatul USR Maramures, membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, Vlad Emanuel Durus.

Printre politicienii pe care amnistia si gratierea pregatita de PSD-ALDE i-ar scapa de dosare penale si inchisoare se numara liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat in prima instanta la 3 ani 6 luni de inchisoare, Darius Valcov, consilierul premierului Dancila, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare, Elena Udrea, Alina Bica, Constantin Nita, fost ministru al energiei, Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, Dan Sova, fost ministru al transporturilor (toti cu condamnari definitive), iar lista poate continua.

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Durus

Reclame home 1
Data curenta: ’19/10/2019’

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *