Oamenii, responsabili pentru moartea unui sfert dintre vertebratele terestre

Reclame home 1
Reclame home 1

Mai mult de un sfert din totalul deceselor in randul vertebratelor terestre au fost provocate de oameni, potrivit unui studiu realizat de Facultatea pentru Stiinta Mediului si Padurilor (ESF) din cadrul Universitatii din New York, relateaza luni UPI, informeaza AGERPRES.

Cercetarile realizate de institutie, in cadrul carora a fost analizata cauza mortii a 42.755 de animale in 1.114 de studii publicate, au aratat ca oamenii sunt responsabili pentru moartea a 28% din totalul vertebratelor terestre.

„Stim cu totii ca oamenii pot avea un efect substantial asupra faunei si florei. Faptul ca suntem singurii din cele peste 35.000 de specii de vertebrate terestre din lume responsabili pentru mai mult de un sfert din decesele acestora ne ofera o perspectiva asupra dimensiunii efectului nostru”, a declarat profesorul Jerrold L. Belant de la ESF. „Si asta este doar o cauza directa. Cand iei in considerare si dezvoltarea urbana si alte schimbari de utilizare a terenurilor care reduc habitatele, devine clar ca oamenii au un efect disproportionat asupra altor vertebrate terestre”, a mai spus el.

Decesele la animale au fost inregistrate pe tot globul, in America de Nord si de Sud, Europa, Asia, Africa si Oceania si au inclus o mare varietate de specii, inclusiv mamifere, pasari, reptile si amfibieni. Oamenii de stiinta au studiat rezultatele necropsiilor inregistrate intre anii 1970 si 2018.

In timp ce 28% dintre decesele vertebratelor au fost provocate direct de oameni, este posibil ca oamenii sa fie indirect responsabili pentru un procent mai mare. Pierderea habitatului, diversitatea genetica limitata si reducerea populatiilor animalelor vanate pot face animalele mai vulnerabile la cauzele naturale.

Noile descoperiri reflecta rezultatele studiilor anterioare, care arata ca oamenii au un impact devastator asupra numarului de animale mari.

„Este mult mai probabil ca animalele mari sa fie ucise de oameni decat speciile mai mici”, a spus Hill. „Sunt sanse mai mari ca animalele adulte sa fie ucise de oameni”, a mai spus el.

„Este un apel la trezire”, a spus profesorul Jerrold L. Belant. „Luati in considerare ratele defrisarilor si albirea recifelor de corali din cauza cresterii temperaturilor marii. Aceasta este inca o dovada care trebuie adaugata la lista, un alt exemplu al efectului pe care il avem pe planeta”, a mai spus el.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole