Oare ce mai e cu falimentul lui Dancus?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pe unde or mai fi bunurile firmei ART-TRADITION, aflate in faliment? Se folosesc oare la scenele din judetul Maramures? Ne interesam si va anuntam!

Potrivit site-ului supervisor.ro datoriile firmei cu pricina, doar la organizatorul Selectiei Nationale EUROVISION 2016, se ridica la suma de 4,75 de milioane de lei. O alta firma controlata de Ioan-Doru Dancus, de vreo 10 ani, are datorii la stat de peste 160.000 euro, iar Fiscul a cerut insolventa.

Va redam mai jos, textual, ancheta publicata de colegii nostri de la site-ul supervisor.ro, in care au fost scoase la lumina informatii, despre activitatile societatii, dar si sumele de bani incasate de ART-TRADITION PRODUCTION SRL Baia Mare.

“Infiintata in iulie 2007, societatea ART-TRADITION PRODUCTION SRL Baia Mare (CUI: 22155740) sustine pe site-ul propriu… si nu prea (domeniul este detinut de altcineva) ca “s-a impus in show-bizz-ul regional ca fiind un nume prestigios in ceea ce inseamna solutiile integrate in domeniul entertainment-ului. Dovada o costituie sutele de evenimente produse cu succes in diferite zone ale tarii, care au oferit momente extraordinare pentru zeci de mii de spectatori si au satisfacut pe deplin cerintele a sute de colaboratori si parteneri“.

Sectiunea “Portofoliu” a site-ului este “praf” si prezinta o lista cu evenimente organizate pana in 2009, chiar si inainte de data infiintarii firmei (23 iulie 2007)! Totusi, din “Galeria foto” se observa ca, si anul trecut, a organizat susanele locale/regionale, piesa de rezistenta fiind “Selectia Nationala EUROVISION 2016”, desfasurata in municipiul Baia Mare. Despre acest eveniment, AGERPRES spune ca a costat 534.900 lei (exclusiv TVA), iar ART-TRADITION PRODUCTION SRL a mai primit de la Primaria Baia Mare suma de 135.321,68 lei pentru spectacolul “Ziua Femeii”. Oarecum subtil, AGERPRES sugereaza ca firma respectiva este “prietena” cu primaria condusa de controversatul Catalin CHERECHES. Desigur, este vorba de organizatorul local/tehnic al acestei selectii, pentru ca organizatorul national/general si detinatorul drepturilor pentru EUROVISION este TVR.

Abonata sau nu la contractele institutiilor publice locale/regionale, ART-TRADITION PRODUCTION SRL nu prea reuseste sa incaseze la timp banii din respectivele intelegeri, o dovada in acest sens fiind valoarea creantelor – 2.436.260 lei la finalul anului 2016 si 4.553.039 lei in urma cu un an -, mai mare decat cifra de afaceri!

Chiar daca a inregistrat un mic profit, anul 2016 a fost unul nereusit pentru organizatorul de spectacole, probabil in mare parte ca urmare a interzicerii manifestarilor artistice in campaniile electorale. Astfel, cifra de afaceri a scazut la mai putin de jumatate si pentru prima data in istoria firmei s-a ajuns la capitaluri proprii negative, de -442.256 lei, in principal ca urmare a mentinerii datoriilor la un nivel foarte ridicat – 7.795.694 lei.

Nici anul acesta nu s-a spart conducta cu bani in curtea ART-TRADITION PRODUCTION SRL (sau nu s-a spart suficient!), asa ca pe 28 iulie 2017, la doar 5 zile dupa ce a implinit 10 ani, societatea detinuta la ora actuala de Cristina POPOVICI (implineste 27 de ani luna viitoare) – 50%, Mihai Daniel DOBROVENSCHI (42 de ani) – 30% si Dan DRAGHICESCU (44 de ani) – 20% a solicitat protectia Legii 85/2014.

Criza mondiala a ajuns… pana la Baia Mare!

In documentatia depusa la Dosarul de insolventa nr.2595/100/2017, debitoarea a afirmat ca “in ultima perioada, probabil si din cauza crizei economico-financiare mondiale si implicit nationale, in domeniul spectacolelor si al interpretarii artistice s-a regasit un declin major, societatea constatand ca in patrimoniul sau exista un dezechilibru financiar bazat pe lipsa de lichiditati, astfel neputand plati datoriile exigibile catre creditorii sai, cea mai mare parte a datoriilor fiind catre furnizori si catre banci, debitul inregistrat la data de formularii cererii fiind in suma de 4.751.835,2 lei“.

Judecatorul sindic Nela BORCUTEAN de la Tribunalul Maramures a admis cererea si, pe 31 iulie 2017, a dispus deschiderea procedurii generale de insolventa, iar in functia de administrator judiciar provizoriu a numit practicianul C.I.I. POP CLAUDIA MARIA. Termenul limita de inscriere la masa credala este 14 septembrie 2017, iar prima Adunare a Creditorilor se va intruni pe 9 octombrie 2017, ora 10:00, la sediul administratorului judiciar.

Claudia Maria POP a intocmit si publicat in BPI raportul privind propunerea de continuare a perioadei de observatie, document in care spune ca “exista posibilitatea reala de reorganizare a activitatii pe baza de plan“. Nu prezinta argumente economice in acest sens, dar cica “a facut investigatii privind situatia de fapt a debitorului”! Poate in raportul privind cauzele insolventei va fi mai putin misterioasa.

Dincolo de investigatiile si de prognozele optimiste ale administraturului judiciar, trebuie semnalat faptul ca cel putin unul din asociatii debitoarei si-a luat “masuri asiguratorii”. Astfel, pe 22 mai 2017, Dan DRAGHICESCU a infiintat DRAGHICESCU SOUND EVENT PRODUCTION SRL Baia Mare (CUI: 37625297), firma care se va presta “activitati suport pentru interpretarea artistica (spectacole)”, exact ca si ART-TRADITION PRODUCTION SRL.

Actualul vicepresedinte CJ a fost “dublu-patron” ART-TRADITION vreo 10 ani

Un alt aspect care nu trebuie omis este existenta unei firme cu un nume asemanator – ART-TRADITION SRL Baia Mare (CUI: 18731305). Infiintata in iunie 2006, a fost asociat cu 70% in firma ART-TRADITION PRODUCTION SRL – de la infiintare si pana in octombrie 2014. Pana anul trecut, ambele firme au fost controlate de Ioan-Doru DANCUS (foto, 43 de ani), cu mentiunea ca ART-TRADITION SRL a fost rebotezata STAGE-SHOW SRL in decembrie 2015. Ioan-Doru DANCUS s-a retras (oficial) din aceste firme pentru ca a devenit consilier judetean si apoi vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures, in urma alegerilor de anul trecut. La ora actuala, STAGE-SHOW SRL, fosta ART-TRADITION SRL (firma care detine domeniul arttradition.ro), il are ca unic asociat si administrator pe Florin Radu LUP (47 de ani, cu domiciliul declarat in satul Chechis), nu a mai depus bilanturile pe ultimii doi ani (2015 si 2016), iar in iunie 2017 a fost declarata INACTIVA de catre AJFP Maramures. Pe site-ul ANAF, societatea STAGE-SHOW SRL figureaza cu obligatii restante la bugetele de stat, la data de 30 iunie 2017, in valoare de 749.723 lei (peste 160.000 euro la cursul actual). Pe 6 septembrie 2017, Fiscul s-a indurat sa ceara insolventa STAGE-SHOW SRL, fiind constituit astfel Dosarul nr.2975/100/2017. In 2018, dosarul s-a conexat cu altul, avand ca obiect tot procedura de insolventa a STAGE-SHOW SRL. In mai 2018, firma a intrat in faliment, iar urmatorul termen este programat pentru data de 13 februarie, 2019.

Revenind la deja insolventa ART-TRADITION PRODUCTION SRL, urmatorul termen de judecata in Dosarul nr.2595/100/2017 este programat pe 15 ianuarie, 2019, dupa mai bine de un an de „continuare a procedurii”.

La final, ceva dragut de la Primaria Baia Mare! Pe 28 august 2017, site-ul municipalitatii a prezentat la categoria “Comunicatele primarului”… o EXCLUSIVITATE! Mai lipsea sa scrie “Ramai prost/proasta daca nu citesti!“. In acea “exclusivitate” este vorba de “Festivalul Castanelor”, care se va desfasura in perioada 23-25 septembrie 2017. Observam ca ART-TRADITION PRODUCTION SRL a prins un contract in 2015 (poate si in 2016, site-ul nu e actualizat de mai bine de un an), cand DANCUS era doar salariat la TELEKOM si castigator la pariuri (conform declaratiilor de avere, si anul trecut a luat o gramada de bani de la pariuri). Acum, cand fostul patron a prins fotoliul de vice la CJ, iar firma a ajuns in insolventa, ar bate la ochi un nou contract… doar daca ar fi incheiat direct cu ART ART-TRADITION PRODUCTION SRL!.”

ZiarMM.ro

Datorii de 4,75 milioane lei la organizatorul Selecţiei Naţionale EUROVISION 2016; fostul patron a ajuns vicepreşedinte CJ; o altă firmă controlată vreo 10 ani de Ioan-Doru DĂNCUŞ are datorii la stat de peste 160.000 euro, iar Fiscul a cerut insolvenţa

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole