Obama a autorizat noi masuri legale impotriva piratilor informatici

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

hackerPresedintele american Barack Obama a semnat miercuri un decret ce autorizeaza adoptarea de sanctiuni impotriva piratilor informatici, deopotriva americani si straini, de acum inainte autoritatile de la Washington dispunand de baza legala pentru blocarea averilor persoanelor implicate in atacuri cibernetice asupra Statelor Unite, transmit agentiile AFP si EFE citate de Agerpres.

‘Atacurile cibernetice reprezinta una din cele mai grave provocari la adresa securitatii nationale si a economiei Statelor Unite’, a indicat liderul de la Casa Alba intr-un mesaj publicat pe un blog si de catre serviciul sau de presa, el subliniind de asemenea ca administratia de la Washington elaboreaza o vasta strategie pentru a gasi solutii in fata acestei provocari.

Decretul semnat de Obama va permite Trezoreriei americane sa inghete sau sa blocheze averile persoanelor implicate in atacuri asupra retelelor informatice americane ‘esentiale’, cum ar fi sistemele bancare sau cele legate de retelele de electricitate.

‘Intruziunile si atacurile informatice — provenite in mare masura din strainatate — vizeaza companiile noastre, au ca scop sustragerea secretelor industriale si implica pierderea unor locuri de munca in SUA. Piratii informatici au ca tinta si bancile americane’, a detaliat liderul de la Casa Alba.

El a dat exemplul concret al atacului cibernetic nord-coreean asupra studiourilor Sony Pictures, in urma caruia au fost distruse date si au fost dezactivate mii de calculatoare. De asemenea, explica in continuarea Obama, hackerii au exploatat recent numeroase slabiciuni ale sistemelor de securitate cibernetica, iar in urma acestor actiuni ‘peste o suta de milioane de americani si-au vazut datele personale compromise, inclusiv informatiile lor medicale sau datele de pe cardurile bancare’.

Drept urmare, liderul de la Casa Alba s-a aratat hotarat sa foloseasca toate metodele, inclusiv cele diplomatice sau instrumentele de politica comerciala, precum si cele coercitive, pentru a combate amenintarea serioasa reprezentata de atacurile hackerilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2