Obama considera „posibil” ca Rusia sa se afle in spatele piratarii corespondentei electronice a democratilor

Reclame home 1
Reclame home 1

obama-bestPresedintele american Barack Obama a estimat marti ca este „posibil” ca Rusia sa se afle in spatele scurgerii de e-mail-uri catre WikiLeaks din Comitetul National Democrat (DNC, pentru acronimul in limba engleza) pentru a interveni in alegerile prezidentiale din SUA, in noiembrie, relateaza EFE.

„Totul este posibil”, a declarat Obama intr-un interviu acordat NBC News, intrebat daca Rusia poate sa intervina in campania electorala americana.

Scurgerea de saptamana trecuta a aproximativ 20.000 de e-mail-uri a aratat ca liderii democrati au incercat sa o favorizeze pe fosta Prima Doamna Hillary Clinton, fata de senatorul Bernie Sanders, in timpul alegerilor primare.

Ca urmare a acestei scurgeri, Debbie Wasserman Schultz, presedinta Comitetului National Democrat, si-a anuntat demisia.

In cadrul interviului pentru NBC News, presedintele Obama a amintit ca Biroul Federal de Investigatii (FBI) investigheaza aceasta scurgere, dar si-a exprimat opinia personala cu privire la presupusa implicare rusa, asa cum sustine echipa de campanie a lui Clinton.

„Știm ca rusii pirateaza sistemele noastre, nu doar pe cele guvernamentale, ci si pe cele private”, a declarat presedintele american.

„Nu pot spune deschis care sunt motivele scurgerii. Ceea ce stiu este ca Donald Trump si-a exprimat admiratia fata de Vladimir Putin in mod repetat”, a insinuat Obama.

In final, presedintele american constata ca Trump s-a bucurat de o „presa buna” in Rusia.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole