Obama il ameninta pe Putin cu noi sanctiuni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american, Barack Obama, l-a amenintat luni pe omologul sau de la Kremlin, Vladimir Putin, cu noi sanctiuni daca Rusia nu pune capat patrunderii de arme in Ucraina, precum si sprijinului acordat separatistilor, relateaza AFP citata de Agerpres.

Barack Obama a formulat acest avertisment cu prilejul unei convorbiri telefonice cu Vladimir Putin in care a indemnat Moscova sa ia ‘masuri concrete’ pentru a reduce tensiunea din Ucraina, a anuntat Casa Alba.

‘Desi consideram ca o solutie diplomatica este in continuare posibila, Rusia se va confrunta cu noi costuri daca nu observam masuri concrete pentru reducerea tensiunii’, a declarat purtatorul de cuvant al executivului american, Josh Earnest.

La randul sau, Kremlinul a explicat ca Vladimir Putin a scos in evidenta importanta incetarii bilaterale a focului si a discutiilor directe intre partile implicate in conflict. ‘Vladimir Putin a subliniat ca o incetare veritabila a luptelor si demararea discutiilor directe intre partile aflate in conflict reprezinta cea mai mare prioritate pentru normalizarea situatiei din regiunea de sud-est’ a Ucrainei, a mentionat Kremlinul intr-un comunicat dat publicitatii dupa discutia telefonica dintre cei doi presedinti.

Seful diplomatiei ucrainene, Pavel Klimkin, i-a informat luni in mod amanuntit pe colegii sai europeni in legatura cu planul de pace al presedintelui Petro Porosenko, initiativa sprijinita de omologul sau rus, Vladimir Putin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1