Obama indeamna toate tarile UE sa primeasca „cota parte” de refugiati alocata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

obamaPresedintele american, Barack Obama, a lansat marti, in cursul unei discutii telefonice cu cancelarul german, Angela Merkel, un apel tuturor tarilor din Uniunea Europeana sa primeasca „cota parte” de refugiati in fata valului de migranti care fug de razboiul din Siria, potrivit AFP citata de Agerpres.

„Cei doi lideri au cazut de acord asupra necesitatii unei solutii la scara europeana in care toate tarile membre sa accepte cota parte de refugiati”, a informat Casa Alba intr-un comunicat.

De asemenea, Barack Obama si Angela Merkel au subliniat necesitatea de a facilita o tranzitie politica „pentru a permite unirea sirienilor” si de a aborda cauzele profunde ale acestei crize a migrantilor.

Aratate cu degetul pentru lipsa lor de reactie in fata crizei migrantilor declansate de conflictul din Siria, Statele Unite au anuntat in urma cu o saptamana ca vor primi 10.000 de refugiati pana la sfarsitul lui septembrie 2016, o cifra insuficienta insa pentru a-i reduce pe critici la tacere.

Numeroase ONG-uri considera aceasta cifra derizorie, fiind de parere ca prima putere economica a lumii ar putea cu usurinta „adauga un zero” la cei 10.000 de refugiati sirieni si sa primeasca cel putin 100.000 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2